Rychlá, lehká a levná jídla do 30 minut! Pečený lilek, pstruh se zeleninou nebo kuřecí maso | Recepty.Blesk.cz

Rychlá, lehká a levná jídla do 30 minut! Pečený lilek, pstruh se zeleninou nebo kuřecí maso

Foto: iStock
11.01.2019 / 06:00

Proč vymýšlet nějaká náročná a těžká jídla, když za sebou máme vánoční hodování? Dopřejte si pokrmy, které jsou lehké, zdravé, levné a navíc rychle hotové. Do půl hodiny můžete servírovat!

Kdo říká, že ryba se jí jen na Vánoce? Tohle už dávno neplatí a ryby patří na jídelní stůl. Nebo by aspoň měly patřit, a to co nejčastěji. Zkuste naše recepty z tresky a pstruha. Jsou jednoduché a zvládne je opravdu každý. Navíc pstruh je velmi chutný, není cítit rybinou jako třeba kapr, a nemá ani tolik kostí. Treska zase patří mezi nejchutnější mořské ryby. A překvapivě se k tresce hodí třeba i špagety!

Pstruh po mlynářsku:

Pstruh po mlynářsku:

Pstruh marinovaný v sójovém mléce a obalený v mouce. Pečený do zlatova a přelitý máslem. Podávame s petrželovými bramborami.celý článek

Pstruh na másle s restovanou zeleninou

Pstruh na másle s restovanou zeleninou

Tohle jídlo je rychlé, lehké a dietní. Rozhodně po něm nepřiberete!celý článek

Obalovaná treska

Obalovaná treska

Marinovaná treska obalená v mouce, vejci a strouhance se sýrem je výborná s bramborovou kaší.celý článek

Špagety s restovanou treskou

Špagety s restovanou treskou

Kombinace těstovin a ryby je prostě neodolatelná a k letnímu obědu jako stvořená!celý článek

Kuřecí maso je oblíbené, je hotové velmi rychle a je taky snadno stravitelné. Je tedy ideální při dietě nebo odlehčeném jídelníčku, který se teď po svátcích jistě bude hodit. Tyhle recepty jsou navíc vhodné právě na zimní období, protože zahřejí. A to potřebujeme.

Kuřecí prsa s ananasem

Kuřecí prsa s ananasem

Kuřecí maso je lehké, snadno se upravuje a hlavně je nízkokalorické. Je také rychle hotové, takže nebudete dlouho u plotny.celý článek

Červené kuřecí curry

Červené kuřecí curry

Ideální a rychlé jídlo z jedné pánve, které navíc pořádně rozparádí. Je v něm totiž zázvor a curry, takže milovníci pikantních jídel budou nadšení.…celý článek

Kuřecí maso s brokolicí

Kuřecí maso s brokolicí

Orestované kuřecí maso s brokolicí, jarní cibulkou, česnekem a papričkami. Pokrm je ochucen zázvorem a sójovou omáčkou. Jako příloha je vhodná kari rýže.celý článek

V zimě bychom neměli zapomínat ani na luštěniny. A existují i druhy, které nemusíte namáčet na noc nebo dlouho vařit. Třeba červená čočka, její příprava je rychlá a snadná. Kromě čočky je taky ideální dýně, kterou můžete připravovat na tisíc způsobů, a to nejen na podzim, kdy je její sezóna. Totéž platí o lilku. 

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Tahle polévka zahřeje tělo i duši. A navíc po ní nepřiberete.celý článek

Dhal z červené čočky

Dhal z červené čočky

Není čočka jako čočka. Pokud už vás nebaví ta nakyselo, vyzkoušejte červenou s vůní exotiky.celý článek

Dýňové kari

Dýňové kari

Hledáte jídlo, které vás zahřeje, i když je venku hluboce pod nulou? Vrhněte se na kari!celý článek

Pečený lilek s řeckým jogurtem

Pečený lilek s řeckým jogurtem

Toto vegetariánské jídlo zaručeně potěší i zapřísáhlé "masožrouty".celý článek

 

Máte raději lososa? Už není sice nejlevnější, ale chutná královsky! Vyzkoušejte tento recept podle šéfkuchaře Radka Davida:

720p 480p 360p 240p
Připravte si lososa s rajčaty, fenyklem a bramborovými rohlíčky • 

Diskuse k článku

.

Polévky, po kterých nepřiberete! Hovězí se sýrovými nudličkami, cizrnová nebo zelná s hlívou

Ještě se snažíte dodržovat novoroční předsevzetí a nejíst tučná jídla? Zkuste si dopřát tyhle polévky, které jsou ideální nejen na zimní období, ale taky při dietě. Polévky si klidně můžete vařit každý den, jen si vybírejte

Jak na nejlepší míchaná vajíčka? Základní pravidla, díky kterým budou dokonalá!

Myslíte si, že udělat míchaná vajíčka je hračka? Omyl. Když nevíte, jak je správně připravit, můžete z nich mít sraženou hmotu, která se nedá skoro pozřít. Poradíme vám, jak je umíchat, aby byla nadýchaná a lehká!

Nejlepší domácí hranolky nebo pečené brambory! Fígl, jak je mít co nejkřupavější

Pokud chcete opravdu vynikající hranolky nebo pečené brambory, pak je nekupujte v pytlíku, ale udělejte si je sami doma. A když se naučíte jednoduchý trik, budou vždy krásně křupavé a zlatavé!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

35 let utajovaný nevlastní syn Oldřicha…

Herec Oldřich Navrátil (66), který se stal jednou z hvězd rodinného seriálu Krejzovi, měl dlouhá…

celý článek »

Ostrava

Unikátní fotky popáleného Palacha: Primadona…

Schovávala zakázané fotky Jana Palacha ve svém ostravském bytě před komunistickým režimem. Po padesáti…

celý článek »

Krimi

Kráska (†36) proslula zdoláváním hor v bikinách:…

Celý svět znal usměvavou Tchajwanku Gigi Wuovou (†36) jako bláznivou krásku, která zdolávala vysoké…

celý článek »

Seriály, filmy, kino a TV

Most! opět vládl a sledovanost dál roste!…

Takové nadšení filmoví a seriáloví tvůrci ještě nezažili. Seriál Most! poslední tři týdny vládne…

celý článek »