Proč vymýšlet nějaká náročná a těžká jídla, když za sebou máme vánoční hodování? Dopřejte si pokrmy, které jsou lehké, zdravé, levné a navíc rychle hotové. Do půl hodiny můžete servírovat!
Kdo říká, že ryba se jí jen na Vánoce? Tohle už dávno neplatí a ryby patří na jídelní stůl. Nebo by aspoň měly patřit, a to co nejčastěji. Zkuste naše recepty z tresky a pstruha. Jsou jednoduché a zvládne je opravdu každý. Navíc pstruh je velmi chutný, není cítit rybinou jako třeba kapr, a nemá ani tolik kostí. Treska zase patří mezi nejchutnější mořské ryby. A překvapivě se k tresce hodí třeba i špagety!
Pstruh marinovaný v sójovém mléce a obalený v mouce. Pečený do zlatova a přelitý máslem. Podávame s petrželovými bramborami.celý článek
Pstruh na másle s restovanou zeleninou
Tohle jídlo je rychlé, lehké a dietní. Rozhodně po něm nepřiberete!celý článek
Marinovaná treska obalená v mouce, vejci a strouhance se sýrem je výborná s bramborovou kaší.celý článek
Kuřecí maso je oblíbené, je hotové velmi rychle a je taky snadno stravitelné. Je tedy ideální při dietě nebo odlehčeném jídelníčku, který se teď po svátcích jistě bude hodit. Tyhle recepty jsou navíc vhodné právě na zimní období, protože zahřejí. A to potřebujeme.
Kuřecí maso je lehké, snadno se upravuje a hlavně je nízkokalorické. Je také rychle hotové, takže nebudete dlouho u plotny.celý článek
Ideální a rychlé jídlo z jedné pánve, které navíc pořádně rozparádí. Je v něm totiž zázvor a curry, takže milovníci pikantních jídel budou nadšení.…celý článek
Orestované kuřecí maso s brokolicí, jarní cibulkou, česnekem a papričkami. Pokrm je ochucen zázvorem a sójovou omáčkou. Jako příloha je vhodná kari rýže.celý článek
V zimě bychom neměli zapomínat ani na luštěniny. A existují i druhy, které nemusíte namáčet na noc nebo dlouho vařit. Třeba červená čočka, její příprava je rychlá a snadná. Kromě čočky je taky ideální dýně, kterou můžete připravovat na tisíc způsobů, a to nejen na podzim, kdy je její sezóna. Totéž platí o lilku.
Není čočka jako čočka. Pokud už vás nebaví ta nakyselo, vyzkoušejte červenou s vůní exotiky.celý článek
Pečený lilek s řeckým jogurtem
Toto vegetariánské jídlo zaručeně potěší i zapřísáhlé "masožrouty".celý článek
Máte raději lososa? Už není sice nejlevnější, ale chutná královsky! Vyzkoušejte tento recept podle šéfkuchaře Radka Davida: