Rychlá, lehká a levná jídla do 30 minut! Pečený lilek, pstruh se zeleninou nebo kuřecí maso | Recepty.Blesk.cz

Rychlá, lehká a levná jídla do 30 minut! Pečený lilek, pstruh se zeleninou nebo kuřecí maso

Foto
Foto: iStock
11.01.2019 / 06:00

Proč vymýšlet nějaká náročná a těžká jídla, když za sebou máme vánoční hodování? Dopřejte si pokrmy, které jsou lehké, zdravé, levné a navíc rychle hotové. Do půl hodiny můžete servírovat!

Kdo říká, že ryba se jí jen na Vánoce? Tohle už dávno neplatí a ryby patří na jídelní stůl. Nebo by aspoň měly patřit, a to co nejčastěji. Zkuste naše recepty z tresky a pstruha. Jsou jednoduché a zvládne je opravdu každý. Navíc pstruh je velmi chutný, není cítit rybinou jako třeba kapr, a nemá ani tolik kostí. Treska zase patří mezi nejchutnější mořské ryby. A překvapivě se k tresce hodí třeba i špagety!

Pstruh po mlynářsku:

Pstruh po mlynářsku:

Pstruh marinovaný v sójovém mléce a obalený v mouce. Pečený do zlatova a přelitý máslem. Podávame s petrželovými bramborami.celý článek

Pstruh na másle s restovanou zeleninou

Pstruh na másle s restovanou zeleninou

Tohle jídlo je rychlé, lehké a dietní. Rozhodně po něm nepřiberete!celý článek

Obalovaná treska

Obalovaná treska

Marinovaná treska obalená v mouce, vejci a strouhance se sýrem je výborná s bramborovou kaší.celý článek

Špagety s restovanou treskou

Špagety s restovanou treskou

Kombinace těstovin a ryby je prostě neodolatelná a k letnímu obědu jako stvořená!celý článek

Kuřecí maso je oblíbené, je hotové velmi rychle a je taky snadno stravitelné. Je tedy ideální při dietě nebo odlehčeném jídelníčku, který se teď po svátcích jistě bude hodit. Tyhle recepty jsou navíc vhodné právě na zimní období, protože zahřejí. A to potřebujeme.

Kuřecí prsa s ananasem

Kuřecí prsa s ananasem

Kuřecí maso je lehké, snadno se upravuje a hlavně je nízkokalorické. Je také rychle hotové, takže nebudete dlouho u plotny.celý článek

Červené kuřecí curry

Červené kuřecí curry

Ideální a rychlé jídlo z jedné pánve, které navíc pořádně rozparádí. Je v něm totiž zázvor a curry, takže milovníci pikantních jídel budou nadšení.…celý článek

Kuřecí maso s brokolicí

Kuřecí maso s brokolicí

Orestované kuřecí maso s brokolicí, jarní cibulkou, česnekem a papričkami. Pokrm je ochucen zázvorem a sójovou omáčkou. Jako příloha je vhodná kari rýže.celý článek

V zimě bychom neměli zapomínat ani na luštěniny. A existují i druhy, které nemusíte namáčet na noc nebo dlouho vařit. Třeba červená čočka, její příprava je rychlá a snadná. Kromě čočky je taky ideální dýně, kterou můžete připravovat na tisíc způsobů, a to nejen na podzim, kdy je její sezóna. Totéž platí o lilku. 

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Tahle polévka zahřeje tělo i duši. A navíc po ní nepřiberete.celý článek

Dhal z červené čočky

Dhal z červené čočky

Není čočka jako čočka. Pokud už vás nebaví ta nakyselo, vyzkoušejte červenou s vůní exotiky.celý článek

Dýňové kari

Dýňové kari

Hledáte jídlo, které vás zahřeje, i když je venku hluboce pod nulou? Vrhněte se na kari!celý článek

Pečený lilek s řeckým jogurtem

Pečený lilek s řeckým jogurtem

Toto vegetariánské jídlo zaručeně potěší i zapřísáhlé "masožrouty".celý článek

 

Máte raději lososa? Už není sice nejlevnější, ale chutná královsky! Vyzkoušejte tento recept podle šéfkuchaře Radka Davida:

Připravte si lososa s rajčaty, fenyklem a bramborovými rohlíčky • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Světové celebrity

Zanedbaná Britney Spearsová děsí! Někdejší…

Někdejší devadesátková legenda a vlhký sen každého (dospívajícího) muže Britney Spearsová (38) to…

celý článek »

Svět

Drtivé vítězství a rychle pryč z EU. Johnson…

Předčasné britské volby mají dle odhadů naprosto jasného vítěze. Premiér Boris Johnson dotáhl konzervativce…

celý článek »

České celebrity

Krása dcer Miroslava Vladyky bere dech!…

Herec Miroslav Vladyka (60) je pořádný šprýmař, a tak nedávno na premiéře objímal a pusinkoval mladou…

celý článek »

Ostrava

Držel jsem jeho srdce v rukou: Chirurg Mitták…

Žena s průstřelem hlavy, muž s ránou těsně u srdce, zmatek a panika. Doktor Marcel Mitták (48) z FN…

celý článek »