Dýňové kari
Hledáte jídlo, které vás zahřeje, i když je venku hluboce pod nulou? Vrhněte se na kari!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Dýni oloupejte, očistěte, nakrájejte na kostky, osolte a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, dokud není dýně měkká.
Mezitím oloupejte cibuli, nakrájejte ji na proužky a zvolna ji restujte na oleji, aby změkla a zesklovatěla, přidejte pastu a rychle ji orestujte, podlijte kokosovým mlékem, přidejte upečené kostičky dýně a chvíli povařte.
Dochuťte rybí omáčkou nebo solí a podávejte s jasmínovou rýží, nebo rýží basmati. Podle potřeby zjemněte bílým jogurtem.
Hodnotit recept: