Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Kuře na paprice je lepší než květina. Alespoň tak to tvrdí Zdeněk Pohlreich ve své kuchařce Šéf na smetaně. Základem jsou dobré suroviny. U receptu na kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha se proto rozhodně neobejdete bez smetany ke šlehání, kvalitní sušené maďarské papriky a šetřit byste rozhodně neměli ani na kuřeti. Důležité je, aby se všechny chutě dokonale spojily a vytvořily nádhernou, hustou krémovou omáčku. Naučte se, jak tuto českou klasiku připravuje známý šéfkuchař.
1. Na kuře na paprice podle Pohlreicha budete potřebovat:
* 4 plátky kuřecích prsou
* 45 g mleté sladké papriky
* 500 ml mléka
* 280 ml smetany ke šlehání
* 200 ml vývaru
* nadrobno nakrájenou bílou cibuli
* rostlinný olej na restování
* hladkou mouku na zaprášení
* oříšek másla
* sůl a čerstvě namletý pepř
2.Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna rovnoměrně po každé straně na rozpáleném oleji. Dozlatova osmahlé je odložíme stranou.
3. Do pánve přidáme kostičky cibulky a restujeme je dozlatova. Nyní vše zaprášíme sladkou paprikou, ještě chvilku opražíme a poté už základ zchladíme mlékem a vývarem.
4. Maso přesuneme zpět do hrnce a dusíme doměkka. Prsíčka musí být křehká tak, že se budou na jazyku rozpadat.
5. Samotnou omáčku zahustíme bílou jíškou a povaříme 30 minut. Dochutíme ji solí a pepřem. Aby byla sametově hladká, přidáme do ní smetanu a oříšek másla a vše precizně rozmixujeme tyčovým mixérem.
6. Hotovou krémovou omáčku přecedíme. Servírujeme na připravená kuřecí prsa a neseme na stůl!
Tip: Další úžasné smetanové recepty Zdeňka Pohlreicha naleznete v kuchařce Šéf na smetaně, kterou vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2012.
Víte jak dokonale naporcovat kuře? Poradíme vám ve videu:
Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha
Dozlatova upečená baby kuřátka se šťavnatou nádivkou zachutnají dospělým i dětem.celý článek
Další skvělé recepty z kuřecího masa naleznete ZDE >>>
Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Vynikající zelená čočka s orestovanou slaninou, mrkví, česnekem, šalotkou a cherry rajčátky se podává s vajíčkem uvařeným nahniličko.celý článek
Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha
Populární šéfkuchař připravuje bramborový salát z fialových brambor s řapíkatým celerem, česnekem a bylinkami. Vyzkoušejte ho i vy.celý článek