Kuře na paprice: Pohlreich prozradil svůj osvědčený recept | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Foto: shutterstock.com
04.02.2019 / 06:00

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

 

Kuře na paprice je lepší než květina. Alespoň tak to tvrdí Zdeněk Pohlreich ve své kuchařce Šéf na smetaně. Základem jsou dobré suroviny. U receptu na kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha se proto rozhodně neobejdete bez smetany ke šlehání, kvalitní sušené maďarské papriky a šetřit byste rozhodně neměli ani na kuřeti. Důležité je, aby se všechny chutě dokonale spojily a vytvořily nádhernou, hustou krémovou omáčku. Naučte se, jak tuto českou klasiku připravuje známý šéfkuchař.

 

1. Na Kuře na paprice podle Pohlreicha budete potřebovat:

 

* 4 plátky kuřecích prsou

* 45 g mleté sladké papriky

* 500 ml mléka

* 280 ml smetany ke šlehání

* 200 ml vývaru

* nadrobno nakrájenou bílou cibuli

* rostlinný olej na restování

* hladkou mouku na zaprášení

* oříšek másla

* sůl a čerstvě namletý pepř

 

2.Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna rovnoměrně po každé straně na rozpáleném oleji. Dozlatova osmahlé je odložíme stranou.

 

3. Do pánve přidáme kostičky cibulky a restujeme je dozlatova. Nyní vše zaprášíme sladkou paprikou, ještě chvilku opražíme a poté už základ zchladíme mlékem a vývarem.

 

4. Maso přesuneme zpět do hrnce a dusíme doměkka. Prsíčka musí být křehká tak, že se budou na jazyku rozpadat.

 

5. Samotnou omáčku zahustíme bílou jíškou a povaříme 30 minut. Dochutíme ji solí a pepřem. Aby byla sametově hladká, přidáme do ní smetanu a oříšek másla a vše precizně rozmixujeme tyčovým mixérem.

 

6. Hotovou krémovou omáčku přecedíme. Servírujeme na připravená kuřecí prsa a neseme na stůl!

 

Tip: Další úžasné smetanové recepty Zdeňka Pohlreicha naleznete v kuchařce Šéf na smetaně, kterou vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2012.


Víte jak dokonale naporcovat kuře? Poradíme vám ve videu:

720p 480p 360p 240p
Jak efektivně naporcovat kuře vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Dozlatova upečená baby kuřátka se šťavnatou nádivkou zachutnají dospělým i dětem.celý článek

 

Další skvělé recepty z kuřecího masa naleznete ZDE >>>

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Vynikající zelená čočka s orestovanou slaninou, mrkví, česnekem, šalotkou a cherry rajčátky se podává s vajíčkem uvařeným nahniličko.celý článek

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Populární šéfkuchař připravuje bramborový salát z fialových brambor s řapíkatým celerem, česnekem a bylinkami. Vyzkoušejte ho i vy.celý článek

Diskuse k článku

.

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Božské palačinky: Nadýchané sladké pokušení, kterému neodoláte!

Máte strach, že se vám nepovedou, takže je raději neděláte? Chyba! Dají se naučit a pak už je můžete svým blízkým připravovat, kdykoli vás napadne, třeba jako rychlou večeři, zákusek po lehkém obědě nebo je můžete sníst druhý

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Smutná dohra Výměny manželek: Potrat kvůli…

V premiérové Výměně manželek se představila rodina z Liberce, kterou tvoří Andrea (30), Arne (47),…

celý článek »

Příběhy

Pornoherečka Tarra White: Souložit před…

Je zvyklá souložit před kamerou ostošest, ale nyní má utrum. Česká pornoherečka Tarra White (31)…

celý článek »

Politika

Babišová se v novém kabátě rozplakala. Premiér…

Slzy Moniky Babišové svlažily půdu v Jeruzalémě. Žena premiéra Andreje Babiše (ANO) dala průchod…

celý článek »

VIP sport

Tohle zvorala! Neférová česká tenistka se…

Ve čtyřhře vyhrála deset turnajů WTA, táhne jí na šestatřicet a jeden by řekl, že už ve svém věku…

celý článek »