Jestli se vám nechce vařit o víkendu ještě teplé večeře, klidně nabídněte rodině studenou variantu! Nemusí mít přece na talíři každý den několikrát teplý pokrm. Naše pomazánkové tipy jsou rychlé, snadné a velmi chutné. A dají se jíst i na snídani nebo ke svačině - pokud vám tedy zbudou.
Pomazánky jsou ideální volbou, pokud nechcete strávit příliš času v kuchyni. Jsou nejen rychlé, ale taky levné, klidně se vejdete do stovky. Tyhle směsi se dají mazat na chleba, pečivo nebo toasty, případně je můžete použít jako základ obložených chlebíčků. Základem je obvykle máslo, pomazánkové máslo nebo tvaroh, do nichž se přidávají další ingredience. Ty pak dají pomazánce charakteristickou chuť. Tyhle ocení i vegetariáni!
Avokádová pomazánka se sýrem feta

Pomazánka s skvěle hodí jako lehká večeře, pohoštění pro hosty i jako svačina pro děti. Vyzkoušejte například tuto netradiční avokádovou, která vás…celý článek
Pomazánka z cizrny, máty a petrželky

Hummus z cizrny je klasika. Zkuste z ní proto tentokrát připravit lahodnou pomazánku ovoněnou bylinkami.celý článek
Milujete sýry? Pak z nich připravte tyhle pomazánky! Druh sýra jim dodá specifickou vůni a chuť, takže můžete experimentovat. Oblíbená je ale zcela bezesporu pomazánka z hermelínu. Ovšem zajímavá je i pomazánka s riccotou a červenou řepou. Budete překvapení.
Pomazánka s ricottou a červenou řepou

Pomazánka z červené řepy sice není úpně tradiční, v kombinaci s ricottou vás ale uchvátí její dokonale osvěžující chuť.celý článek
Jste milovníky ryb? Rybičkové pomazánky jsou velice chutné. Připravit se dají z uvařených ryb, ale mnohem snadnější je použít ryby konzervované. Někdo preferuje tuňáka, jiný sardinky. Je to na vás. A rozhodně vyzkoušejte pomazánku z uzeného lososa, chutná famózně.
Jednoduchá pomazánka s tuňákem

Máte hlad jako vlk a nechcete se odbýt obyčejným chlebem? Dopřejte si tuhle pomazánku!celý článek

Pomazánka z másla, sýru, sardinek a hořčice. Rozmixovanou směs dochutíme cibulí a citronovou šťávou.celý článek
Vaječné pomazánky jsou evergreenem české kuchyně. A nemusíte si je dělat jen na Vánoce nebo Velikonoce. Naopak. Vejce dnes doporučují odborníci konzumovat každý den, tak proč si z nich neuděla nějakou dobrou pomazánku na chleba nebo opečený toast? Tyhle dvě zkuste, jedna je odlehčená bez majonézy, druhá zase voní po křenu.

Část majonézy je v této pomazánce nahrazená zakysanou smetanou. Na chuti ale nic neztrácí!celý článek
Otestovat můžete i tuhle vajíčkou pomazánku s červenou řepou podle našeho VIDEORECEPTU: