Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Foto: iStock
22.02.2019 / 06:00

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a kýtu až po steaky. 

Máte rádi dušené maso? K dušení se hodí nejvíce maso z plecka, kýty či pečeně. Maso byste měli krájet na plátky nebo kostky, pak se rychleji podusí a změkne. Pod maso se velmi často používá základ ze zeleniny (květák, kapusta), lze použít i houby. 

Dušené vepřové s dýní

Dušené vepřové s dýní

Díky dýni už nemusíte vymýšlet přílohu. Ale kdybyste se bez ní přece jen neobešli, čerstvé pečivo bude ideální.celý článek

Vepřové soté s lázeňským knedlíkem

Vepřové soté s lázeňským knedlíkem

Vepřové nudličky osmahnuté na cibulce a podušené se zeleninou jsou doplněné houskovým knedlíkem.celý článek

Máte raději vepřové rolády? Není divu, jsou velmi oblíbené, protože se do nich dá zabalit cokoli vás napadne – třeba slaninu, meruňky nebo zelí. Navíc šmakují i studené třeba s chlebem.

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Když ji necháte jeden den odležet v lednici, její chuť se lákavě zesílí.celý článek

Vepřové roládky se zelím

Vepřové roládky se zelím

Rolády jsou skvělé, protože do nich můžete dát cokoliv, na co máte chuť. Tak proč ne třeba zelí?celý článek

Vepřová roláda se slaninou a meruňkami

Vepřová roláda se slaninou a meruňkami

Roláda je dokonalé jídlo, můžete do ní totiž zabalit přesně to, na co máte chuť. Vyzkoušejte netradiční kombinaci slaniny a sušených meruněk.celý článek

Čekáte návštěvu? Zkuste vepřové špízy, jsou originální a nezaberou moc času. Vepřové kotlety taky nejsou marné, ty nikdy nezklamou. Pro silnější kotlety se nejlépe hodí pečení. A hledáte-li nějaký tip navíc, zkuste k pečeným kotletám přidat kolečka jablek, dodají jim chuť a vůni. 

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha

Čerstvost – na ní postavila francouzská kuchyně své imperium. K němu patří i smetana, která se v tomto receptu dokonale snoubí s lahodnými vepřovými…celý článek

Vepřové kotlety s hořčicí

Vepřové kotlety s hořčicí

Vepřové kotlety zprudka opečené jsou poté dušeny na francouzské hořčici a víně. Podávejte s vařeným bramborem.celý článek

Vepřové špízy s paprikou

Vepřové špízy s paprikou

Připravíte je snadno v troubě nebo na grilu, záleží na vás. A chutnají skvěle!celý článek

No a na závěr samozřejmě to nejpopulárnější a možná i nejkaloričtější z vepřového masa – bůček. Z něj lze totiž vykouzlit obrovskou lahůdku, po které se jen zapráší.

Tradiční selský bůček

Tradiční selský bůček

Pěkně voňavý, křupavý a vynikající. Sice poněkud kaloričtější, ale o to světovější.celý článek

Zapečený bůček na houbách

Zapečený bůček na houbách

Zkuste připravit vepřový bůček s houbami. Zapečený v troubě a s bramborami chutná výtečně.celý článek

Plněný bůček s ořechovou náplní

Plněný bůček s ořechovou náplní

Bůček plněný žemlí zalitou teplým mlékem, vejcem, cibulí, ořechy a ptrželovou natí. celý článek


Po dobrém obědě se hodí nějaká sladká tečka. Co třeba piškotová roláda? Podívejte se na naše VIDEO, jak na ni:

Video se připravuje ...
Jak na nadýchanou piškotovou roládu? Zvládne ji i začátečník! • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz