Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Foto: iStock
23.02.2018 / 06:00

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a kýtu až po steaky. 

Máte rádi dušené maso? K dušení se hodí nejvíce maso z plecka, kýty či pečeně. Maso byste měli krájet na plátky nebo kostky, pak se rychleji podusí a změkne. Pod maso se velmi často používá základ ze zeleniny (květák, kapusta), lze použít i houby. 

Dušené vepřové s dýní

Dušené vepřové s dýní

Díky dýni už nemusíte vymýšlet přílohu. Ale kdybyste se bez ní přece jen neobešli, čerstvé pečivo bude ideální.celý článek

Vepřové soté s lázeňským knedlíkem

Vepřové soté s lázeňským knedlíkem

Vepřové nudličky osmahnuté na cibulce a podušené se zeleninou jsou doplněné houskovým knedlíkem.celý článek

Máte raději vepřové rolády? Není divu, jsou velmi oblíbené, protože se do nich dá zabalit cokoli vás napadne – třeba slaninu, meruňky nebo zelí. Navíc šmakují i studené třeba s chlebem.

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Když ji necháte jeden den odležet v lednici, její chuť se lákavě zesílí.celý článek

Vepřové roládky se zelím

Vepřové roládky se zelím

Rolády jsou skvělé, protože do nich můžete dát cokoliv, na co máte chuť. Tak proč ne třeba zelí?celý článek

Vepřová roláda se slaninou a meruňkami

Vepřová roláda se slaninou a meruňkami

Roláda je dokonalé jídlo, můžete do ní totiž zabalit přesně to, na co máte chuť. Vyzkoušejte netradiční kombinaci slaniny a sušených meruněk.celý článek

Čekáte návštěvu? Zkuste vepřové špízy, jsou originální a nezaberou moc času. Vepřové kotlety taky nejsou marné, ty nikdy nezklamou. Pro silnější kotlety se nejlépe hodí pečení. A hledáte-li nějaký tip navíc, zkuste k pečeným kotletám přidat kolečka jablek, dodají jim chuť a vůni. 

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha

Čerstvost – na ní postavila francouzská kuchyně své imperium. K němu patří i smetana, která se v tomto receptu dokonale snoubí s lahodnými vepřovými…celý článek

Vepřové kotlety s hořčicí

Vepřové kotlety s hořčicí

Vepřové kotlety zprudka opečené jsou poté dušeny na francouzské hořčici a víně. Podávejte s vařeným bramborem.celý článek

Vepřové špízy s paprikou

Vepřové špízy s paprikou

Připravíte je snadno v troubě nebo na grilu, záleží na vás. A chutnají skvěle!celý článek

No a na závěr samozřejmě to nejpopulárnější a možná i nejkaloričtější z vepřového masa – bůček. Z něj lze totiž vykouzlit obrovskou lahůdku, po které se jen zapráší.

Tradiční selský bůček

Tradiční selský bůček

Pěkně voňavý, křupavý a vynikající. Sice poněkud kaloričtější, ale o to světovější.celý článek

Zapečený bůček na houbách

Zapečený bůček na houbách

Zkuste připravit vepřový bůček s houbami. Zapečený v troubě a s bramborami chutná výtečně.celý článek

Plněný bůček s ořechovou náplní

Plněný bůček s ořechovou náplní

Bůček plněný žemlí zalitou teplým mlékem, vejcem, cibulí, ořechy a ptrželovou natí. celý článek


Po dobrém obědě se hodí nějaká sladká tečka. Co třeba piškotová roláda? Podívejte se na naše VIDEO, jak na ni:

720p 360p
Jak na nadýchanou piškotovou roládu? Zvládne ji i začátečník! • 

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Brodská o stavu mámy Brejchové: Už se nezvedne…

Patřila k nejkrásnějším ženám stříbrného plátna a ráda se bavila ve společnosti. Herečka Jana Brejchová…

celý článek »

Brno - Krimi

Zastali se dívky a málem přišli o život:…

Jako meloun málem rozřízl hlavu Davidovi z Brna Mohamed z Egypta. David se totiž zastal napadené…

celý článek »

Komentáře Františky

Módní téma týdne: Pastva na úhoru jedinečnosti…

Jakákoli osobitost, ať už jde o vzhled, myšlení, chování, dav provokuje. Český národ zejména, neboť…

celý článek »

Ročník 2018/19

Skuhravý o Opavě: Její trenér musí být génius.…

Dukla vs. Opava jako jeden ze šlágrů kola FORTUNA:LIGY? Před sezonou by to znělo jako nepovedený…

celý článek »