Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a kýtu až po steaky.
Máte rádi dušené maso? K dušení se hodí nejvíce maso z plecka, kýty či pečeně. Maso byste měli krájet na plátky nebo kostky, pak se rychleji podusí a změkne. Pod maso se velmi často používá základ ze zeleniny (květák, kapusta), lze použít i houby.

Díky dýni už nemusíte vymýšlet přílohu. Ale kdybyste se bez ní přece jen neobešli, čerstvé pečivo bude ideální.celý článek
Vepřové soté s lázeňským knedlíkem

Vepřové nudličky osmahnuté na cibulce a podušené se zeleninou jsou doplněné houskovým knedlíkem.celý článek
Máte raději vepřové rolády? Není divu, jsou velmi oblíbené, protože se do nich dá zabalit cokoli vás napadne – třeba slaninu, meruňky nebo zelí. Navíc šmakují i studené třeba s chlebem.

Rolády jsou skvělé, protože do nich můžete dát cokoliv, na co máte chuť. Tak proč ne třeba zelí?celý článek
Vepřová roláda se slaninou a meruňkami

Roláda je dokonalé jídlo, můžete do ní totiž zabalit přesně to, na co máte chuť. Vyzkoušejte netradiční kombinaci slaniny a sušených meruněk.celý článek
Čekáte návštěvu? Zkuste vepřové špízy, jsou originální a nezaberou moc času. Vepřové kotlety taky nejsou marné, ty nikdy nezklamou. Pro silnější kotlety se nejlépe hodí pečení. A hledáte-li nějaký tip navíc, zkuste k pečeným kotletám přidat kolečka jablek, dodají jim chuť a vůni.
Vepřové kotlety ve smetanové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha

Čerstvost – na ní postavila francouzská kuchyně své imperium. K němu patří i smetana, která se v tomto receptu dokonale snoubí s lahodnými vepřovými…celý článek

Vepřové kotlety zprudka opečené jsou poté dušeny na francouzské hořčici a víně. Podávejte s vařeným bramborem.celý článek
No a na závěr samozřejmě to nejpopulárnější a možná i nejkaloričtější z vepřového masa – bůček. Z něj lze totiž vykouzlit obrovskou lahůdku, po které se jen zapráší.

Zkuste připravit vepřový bůček s houbami. Zapečený v troubě a s bramborami chutná výtečně.celý článek
Plněný bůček s ořechovou náplní

Bůček plněný žemlí zalitou teplým mlékem, vejcem, cibulí, ořechy a ptrželovou natí. celý článek
Po dobrém obědě se hodí nějaká sladká tečka. Co třeba piškotová roláda? Podívejte se na naše VIDEO, jak na ni: