Vepřové soté s lázeňským knedlíkem
Vepřové nudličky osmahnuté na cibulce a podušené se zeleninou jsou doplněné houskovým knedlíkem.
Ingredience
těstíčko
těsto
na pánev
podle chuti
Postup přípravy
Knedlíky: housky nakrájíme na kostičky a lehce namočíme v mléku a vyndáme.
Přidáme 5 žloutků, muškátový oříšek, sůl a 5 lžic polohrubé mouky.
Vše smícháme, přidáme sníh z bílků a lehce zamícháme.
Vytvoříme váleček a obalíme ho potravinářskou fólií.
Na páře vaříme 20 minut a poté nakrájíme na plátky (knedlíky).
Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na nakrájené cibulce.
Maso zaprášíme mletou paprikou, troškou soli, podusíme.
Přidáme sterilovanou zeleninu a smetanu a vaříme 8 minut.
Hodnotit recept: