Vepřová roláda | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřová roláda

95 min. | hlavní chod | 139 kJ/porce | 8 porcí

Když ji necháte jeden den odležet v lednici, její chuť se lákavě zesílí.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1200 gmaso vepřové ramínko
1 polévková lžícesůl
1 lžičkapepř černý drcený
2 stroužekčesnek hlavička
2 polévková lžíceolej

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 75
1.

Ramínko rozkrojte na plát - z válce masa ostrým dlouhým nožem odkrajujte stále stejně vysokou vrstvu masa, až vznikne plát.

2.

Veškeré šlachy nařízněte na několika místech nožem, aby se maso nekroutilo. Vetřete 1 lžíci oleje, maso posolte a posypejte čerstvým mletým pepřem a najemno nasekaným česnekem a vše rukama vetřete do povrchu.

3.

Maso stočte do rolády, osolte i zvenčí, svažte kuchyňským provázkem a nechte na mřížce položené na talíři (nezakryté) jeden den v lednici.

4.

Mírně oschne a ztmavne, ale to nevadí. Druhý den maso pokapejte 1 lžící oleje a vložte ho na 15 minut do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia, pak teplotu stáhněte na 130 stupňů a pečte asi 1 hodinu.

5.

Pečeni vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat. Krájejte ji na tenké plátky a podávejte třeba s bramborovou kaší a dušenými fazolkami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz