Vepřová roláda
Když ji necháte jeden den odležet v lednici, její chuť se lákavě zesílí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Ramínko rozkrojte na plát - z válce masa ostrým dlouhým nožem odkrajujte stále stejně vysokou vrstvu masa, až vznikne plát.
Veškeré šlachy nařízněte na několika místech nožem, aby se maso nekroutilo. Vetřete 1 lžíci oleje, maso posolte a posypejte čerstvým mletým pepřem a najemno nasekaným česnekem a vše rukama vetřete do povrchu.
Maso stočte do rolády, osolte i zvenčí, svažte kuchyňským provázkem a nechte na mřížce položené na talíři (nezakryté) jeden den v lednici.
Mírně oschne a ztmavne, ale to nevadí. Druhý den maso pokapejte 1 lžící oleje a vložte ho na 15 minut do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia, pak teplotu stáhněte na 130 stupňů a pečte asi 1 hodinu.
Pečeni vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat. Krájejte ji na tenké plátky a podávejte třeba s bramborovou kaší a dušenými fazolkami.
Hodnotit recept: