Hovězí rolky na víně
Pokud máte tlakový hrnec, určitě ho využijte!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Pak na každý plátek položte slaninu či šunku, doprostřed na špalíčky nakrájejte okurky a stočte.
Závitky opečte na sádle - zprudka, jen aby se zatáhly. Pak přidejte máslo, najemno nasekanou cibuli a mrkev, a až zesklovatí, vhoďte jalovec, utřený česnek, cukr a kečup.
Promíchejte, vlijte víno, zakryjte a dejte do trouby vyhřáté na 170 stupňů Celsia. Po půlhodině stáhněte troubu na 150 stupňů a pečte ještě asi 1,5 hodiny.
Během pečení závitky jednou otočte, podle potřeby dolijte trochou vývaru. Omáčku rozmixujte i s přípečky a zahustěte ji moukou rozmíchanou v panáku vody.
Po 20 minutách, až se mouka provaří, omáčku přeceďte. Závitky vložte do omáčky, vše znova prohřejte a podávejte.
Hodnotit recept: