Dušené vepřové s dýní
Díky dýni už nemusíte vymýšlet přílohu. Ale kdybyste se bez ní přece jen neobešli, čerstvé pečivo bude ideální.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na silnější klínky, maso na kostky. Na oleji opečte cibuli, pak po částech přidávejte maso, na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájenou dýni a lilek.
Až zelenina na okrajích zezlátne, zalijte ji naběračkou vývaru, jemně osolte a opepřete, přiklopte a nechte dusit asi 30 minut.
Během vaření obsah hrnce kontrolujte a podle potřeby přilévejte vývar.
Pak vmíchejte ajvar, nechte ho prohřát a promísit se všemi surovinami.
Pokrm podávejte s rýží, ozdobte ho sekanou petrželí.
Hodnotit recept: