Tradiční selský bůček | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Tradiční selský bůček

135 min. | hlavní chod | 1 007 kJ/porce | 6 porcí

Pěkně voňavý, křupavý a vynikající. Sice poněkud kaloričtější, ale o to světovější.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 ksceler
2 kscibule kuchyňská
2 stroužekčesnek
1 kspórek
1 polévková lžícesádlo
1 kgbůček vepřový
500 mlpivo černé
200 mlvývar masový
1 lžičkasůl
1 lžičkakmín mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 120
1.

Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na větší kousky, cibuli na osminky, česnek upravte na plátky a stejně tak i pórek.

2.

Vše nasypejte na pekáček, přidejte omyté kosti, nejlépe žebra, a sádlo. Promíchejte a na zeleninovou vrstvu položte kůží dolů maso, do kterého jste vetřela sůl a posypala ho kmínem. Přikryté druhým pekáčkem pečte bůček v troubě vyhřáté na 220 °C asi 30 minut. Pak pekáček odkryjte, maso obraťte a kůži nakrájejte na malé kostičky do hloubky asi 1 cm. Podlité pivem dále pečte při teplotě snížené na 180 °C, výpekem občas polijte boky, ne však nakrájenou kůži (nebyla by křupavá). Pečte ještě asi 1,5 hodiny, zhruba 20 minut před koncem této doby odklopte vrchní pekáček, zvyšte teplotu na 220 °C a nechte kůrčičku zezlátnout. Pečeni přendejte na prkénko a nechte ji asi 5 minut zatáhnout. Pak ji nakrájejte na porce. Výpek přeceďte a šťávu z pečeně podle potřeby nařeďte vývarem. Podávejte s knedlíky.

3.

Promíchejte a na zeleninovou vrstvu položte kůží dolů maso, do kterého jste vetřela sůl a posypala ho kmínem.

4.

Přikryté druhým pekáčkem pečte bůček v troubě vyhřáté na 220 °C asi 30 minut.

5.

Pak pekáček odkryjte, maso obraťte a kůži nakrájejte na malé kostičky do hloubky asi 1 cm.

6.

Podlité pivem dále pečte při teplotě snížené na 180 °C, výpekem občas podlijte boky, ne však nakrájenou kůži (nebyla by křupavá).

7.

Pečte ještě asi 1,5 hodiny, zhruba 20 minut před koncem této doby odklopte vrchní pekáček, zvyšte teplotu na 220 °C a nechte kůrčičku zezlátnout.

8.

Pečeni přendejte na prkénko a nechte ji asi 5 minut zatáhnout. Pak ji nakrájejte na porce.

9.

Výpek přeceďte a šťávu z pečeně podle potřeby nařeďte vývarem. Podávejte s knedlíky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz