Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě tohoto lahodného, tukem lehce prorostlého masa.
Nevíte, co k obědu a chtěli byste něco, co je nenáročné na přípravu? Jako minutka nemá krkovička chybu. Kromě toho, že ji můžete obalit v trojobalu a udělat z ní skvělý řízek, chutná výborně obalená v těstíčku, a to nejlépe pivním. Podávejte s vařenými bramborami a salátem z čerstvé zeleniny.
Nepotrpíte si na smažené? Zkuste krkovici zprudka opéct na pánvi, dopředu marinovanou v medu. Naložit byste ji měly minimálně na 4 hodiny, ale ideální je to samozřejmě přes noc. Máte raději něco ostřejšího? Pak krkovičku namísto do medu naložte do chilli marinády.
Vepřová krkovička s medovou marinádou

Krkovička je šťavnatá a na vepřové steaky se hodí prostě nejlépe!celý článek
Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Také milujete pořádně šťavnatý vepřový steak? Tento s chilli marinádou vás určitě nezklame.celý článek
Vepřová roláda z krkovičky je báječná, protože do ní můžete zabalit všechno, na co máte chuť. Tato v sobě kombinuje nezaměnitelnou chuť slaniny se sušenými meruňkami. Teď je ale sezóna švestek a můžeme vám zaručit, že s těmi chutná tato roláda neméně dokonale.
Vepřová roláda se slaninou a meruňkami

Roláda je dokonalé jídlo, můžete do ní totiž zabalit přesně to, na co máte chuť. Vyzkoušejte netradiční kombinaci slaniny a sušených meruněk.celý článek
K připravě jakého jídla je krkovice bezmála stvořená? Jednoznačně na guláš! Přihoďte si při nákupu do košíku ještě hovězí kližku a připravte si doma dvoubarevný kotlíkový guláš. Nebo sáhněte po zelí a udělejte z krkovičky báječný segedínský guláš podle tradičního maďarského receptu. Potrpíte si spíš na jemnější chutě? Vyzkoušejte málo známý guláš s jablky a bílým vínem. Jeho chuť vás zaručeně překvapí.

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Netradiční guláš s jablky a bílým vínem ovoněný majoránkou, je nejlepší s chlebem nebo bílým pečivem.celý článek