Řízky v pivním těstíčku
Kombinace vepřového masa a pivního těstíčka je v tomto receptu zkrátka neodolatelná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksvepřové řízky
2 ksvejce
70 mlpivo světlé
1 stroužekčesnek
podle potřeby
mouka hladká
sůl
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.
Maso naklepejte a osolte. Pak ho potřete prolisovaným stroužkem česneku a nechte chvilku uležet.
2.
V misce rozšlehejte vejce, osolte a zašlehejte mouku. Postupně přidávejte pivo. Dobře promíchejte, mělo by vzniknout řidší a hladké těstíčko.
3.
Maso v něm obalte z obou stran a ihned smažte dozlatova. Hotové řízky nechte okapat na ubrousku.
Hodnotit recept: