Máte strach, že se vám nepovedou, takže je raději neděláte? Chyba! Dají se naučit a pak už je můžete svým blízkým připravovat, kdykoli vás napadne, třeba jako rychlou večeři, zákusek po lehkém obědě nebo je můžete sníst druhý den studené. Palačinky jsou prostě něco, čemu se nedá odolat!
Palačinky vznikly, tak jako spousta jiných pokrmů, náhodou. Maďarský šlechtic hrabě Esterházy byl v lednu v roce 1687 na banketu v Paříži, kam s sebou vzal i osobního kuchaře Palacciniho. Ten měl tajný úkol – vyzvědět vše o francouzské kuchyni. Tam narazil na jakousi placku, které Francouzi říkali "crepes". Po návratu domů pak tyhle placky přetvořil k obrazu svému. Placku zesílil, potřel jahodovou marmeládou, sroloval a palačinky byly na světě. Víte, jak je správně připravit? Takhle!
Božské palačinky: Recept na nejlepší těsto a inspirace, jak je servírovat

Palačinky jsou jedním z nejjednodušších a přitom nejdokonalejších jídel. Je totiž jen na vás, jak je budete servírovat. Sladké s ovocem a čokoládou,…celý článek
Jak připravit nejlepší palačinky? Vyvarujte se těchto chyb!

Milujeme je všichni. Ať už ty připravené klasicky nasladko, posypané cukrem a skořicí, potřené džemem, nutellou či tvarohem, nebo ty ve slané verzi,…celý článek
Palačinky známe na tisíc nejrůznějších způsobů, ovšem ty s čokoládou, karamelem a ovocem chutnají opravdu božsky. A pokud chcete někoho okouzlit, pak s těmito recepty se vám to určitě povede.
Čokoládové palačinky s malinami

Spojení čokolády, malin a palačinkového těsta je prostě hříšně fantastické. To ostatně zjistíte sami!celý článek
Nadýchaná palačinka s malinami podle Zdeňka Pohlreicha

Určitě máte svůj osvědčený recept, jak připravovat palačinky. Pokud ale chcete vyzkoušet něco nového, pusťte se do nadýchané palačinky s malinami podle…celý článek
Jablečné palačinky s karamelovou náplní

Palačinky upečené s kolečky jablek, přelité karamelem, zakysanou smetanou a ozdobené mandlovými lupínky.celý článek
Mlsáte rádi, ale držíte dietu nebo chcete něco méně kalorického? I mezi palačinkami jsou takové, které vám budou chutnat a přitom se nemusíte bát, že byste přibrali. Do některých nemusíte dávat ani mouku! Tyhle určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.

Trošku odlehčaná varianta klasických sladkých palačinek. S tvarohem a oříšky chutnají božsky.celý článek

Palačinky ze sójového mléka, vejce, medu, vody a pohankových vloček. Hotové placky zdobíme višněmi smíchanými s jogurtem a čokoládou.celý článek

Že něco takového snad ani není možné? Je! Tyhle palačinky bez mouky a se zralými banány pošimrají váš jazýček!celý článek
5 tipů, jak zpracovat přezrálé banány: Vynikající zmrzlina, bábovka i pudink

Nádherně žluté, voňavé, rozplývající se na jazyku. Milují je všichni. Někdo dává přednost těm tvrdým zelenějším, jiný si rád pochutná na zralém sladkém…celý článek
Vyrobte si poctivý domácí tvaroh! Zvládnete ten měkký i tvrdý na strouhání

Používáme ho do pomazánek, při pečení koláčů a buchet i přípravě dezertů. Tvaroh má své nezaměnitelné místo ve slané i sladké kuchyni. Chuť toho z…celý článek