Nadýchaná palačinka s malinami podle Zdeňka Pohlreicha | Recepty.Blesk.cz

Nadýchaná palačinka s malinami podle Zdeňka Pohlreicha

Nadýchaná palačinka s malinami podle Zdeňka Pohlreicha
Nadýchaná palačinka s malinami podle Zdeňka Pohlreicha
Foto: shutterstock.com
06.07.2015 / 06:00

Určitě máte svůj osvědčený recept, jak připravovat palačinky. Pokud ale chcete vyzkoušet něco nového, pusťte se do nadýchané palačinky s malinami podle známého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Dokonalá chuť lehkého těsta a zralých malin vás určitě přesvědčí.

Budete potřebovat (na 4 porce):

* 250 g čerstvých malin

* 100 ml smetany ke šlehání

* 100 ml zakysané smetany

*20 g polohrubé mouky

* 12 g cukru

* 2 vejce, žloutky oddělené od bílků

* trocha karamelové polevy

* máslo na smažení

* špetku soli

 

Postup:

Mixérem nebo kuchyňským robotem vyšleháme z bílků, dvou lžic studené vody a špetky soli hustý tuhý sníh. Ten spojíme s moukou, žloutky a cukrem. Nadýchanou směs zlehka metličkou promícháme, aby se spojila.

 

Na pánvi na středním plamenu necháme rozpustit máslo. Na něm smažíme palačinkové těsto (zhruba 1 cm silné) po obou stranách dozlatova.

 

Maliny opláchneme v proudu studené vody. Rozmačkáme je s cukrem a pár si jich necháme stranou na ozdobu. Studenou smetanu smícháme se zakysanou smetanou a přidáme rozmačkané maliny.

 

Usmažené palačinky servírujeme s malinovou náplní a případně je ještě osladíme karamelovou polevou.

 

Foto: Roman Dietrich Tip: Další úžasné smetanové recepty Zdeňka Pohlreicha naleznete v kuchařce Šéf na smetaně, kterou vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2012.



DALŠÍ RECEPTY:

RYCHLÁ BUCHTA Z KYSANÉ SMETANY

VALAŠSKÉ FRGÁLY


VYZKOUŠEJTE RECEPTY NA SLADKÉ PEČENÍ

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz