Patříte k milovníkům téhle bezmasé dobroty? Nedivíme se, smažený sýr je pro mnohé, zvláště děti, číslem jedna. A když je dobře udělaný, chutná naprosto královsky! Pokud se vám ale nikdy nepodaří a vždy se rozteče, chce to nějakou fintu, díky které bude vždy dokonalý.
Kupujte tučnější sýry
Na smažený sýr nekupujte nekvalitní nebo nízkotučné sýry. Nejlepší jsou takové, které mají aspoň 45 % tuku. Někteří mistři kuchaři tvrdí, že stačí i 30 %, ale ve finále záleží na typu sýra a na tom, co bude vyhovovat vám.
Sýr dejte do mrazáku
Vyhlášení kuchaři doporučují, abyste sýr před obalením a smažením dali na chvíli do mrazáku. Pokud milujete smažené uzené sýry typu Parenina nebo Oštiepok, pak to udělejte určitě! Prospěje to ale i ostatním druhům sýra. A na jak dlouho? Stačí deset minut.
Jak na nejlepší míchaná vajíčka? Základní pravidla, díky kterým budou dokonalá!

Myslíte si, že udělat míchaná vajíčka je hračka? Omyl. Když nevíte, jak je správně připravit, můžete z nich mít sraženou hmotu, která se nedá skoro…celý článek
Sýr obalte víckrát
Moje babička mi radila, abych sýr před smažením obalila dvakrát, a to minimálně. A v tomto pořadí: Mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka. Někdy to budete muset zopakovat několikrát, aby byl sýr celý pokrytý strouhankou.
Sýr jedině do rozpáleného oleje
Pokud nemáte olej dostatečně horký a rozpálený, nedivte se, že vám vyteče. Důležité je také dostatek oleje, ideálně by měl být sýr v oleji ponořený. Když je olej rozehřátý, sýr pak smažte prudce asi 1 minutu z obou stran.
Nejlepší domácí hranolky nebo pečené brambory! Fígl, jak je mít co nejkřupavější

Pokud chcete opravdu vynikající hranolky nebo pečené brambory, pak je nekupujte v pytlíku, ale udělejte si je sami doma. A když se naučíte jednoduchý…celý článek
Sýr dejte do trouby
Tuhle metodu můžete taky zkusit. Je mnohem zdravější a podle těch, kteří ji využívají, se sýr nikdy nerozteče. Jak na to? Sýr dvakrát obalte a pak položte na pečicí papír na plech. Dejte do rozehřáté trouby na 200 stupňů Celsia a pečte 10 minut, pak zesilte troubu na 220 stupňů a dopečte sýr dalších 10 minut, dokud strouhanka nezezlátne.
Jak uvaříte těstoviny, aby se vám neslepily? Inspirujte se naším VIDEORECEPTEM.