Smažený sýr naprosto dokonalý! Díky těmto fíglům se nikdy nerozteče! | Recepty.Blesk.cz

Smažený sýr naprosto dokonalý! Díky těmto fíglům se nikdy nerozteče!

Foto: iStock
30.01.2019 / 06:00

Patříte k milovníkům téhle bezmasé dobroty? Nedivíme se, smažený sýr je pro mnohé, zvláště děti, číslem jedna. A když je dobře udělaný, chutná naprosto královsky! Pokud se vám ale nikdy nepodaří a vždy se rozteče, chce to nějakou fintu, díky které bude vždy dokonalý.

 

Kupujte tučnější sýry

Na smažený sýr nekupujte nekvalitní nebo nízkotučné sýry. Nejlepší jsou takové, které mají aspoň 45 % tuku. Někteří mistři kuchaři tvrdí, že stačí i 30 %, ale ve finále záleží na typu sýra a na tom, co bude vyhovovat vám.

 

Sýr dejte do mrazáku

Vyhlášení kuchaři doporučují, abyste sýr před obalením a smažením dali na chvíli do mrazáku. Pokud milujete smažené uzené sýry typu Parenina nebo Oštiepok, pak to udělejte určitě! Prospěje to ale i ostatním druhům sýra. A na jak dlouho? Stačí deset minut.

 

Jak na nejlepší míchaná vajíčka? Základní pravidla, díky kterým budou dokonalá!

Jak na nejlepší míchaná vajíčka? Základní pravidla, díky kterým budou dokonalá!

Myslíte si, že udělat míchaná vajíčka je hračka? Omyl. Když nevíte, jak je správně připravit, můžete z nich mít sraženou hmotu, která se nedá skoro…celý článek

 

Sýr obalte víckrát

Moje babička mi radila, abych sýr před smažením obalila dvakrát, a to minimálně. A v tomto pořadí: Mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka. Někdy to budete muset zopakovat několikrát, aby byl sýr celý pokrytý strouhankou.

 

Sýr jedině do rozpáleného oleje

Pokud nemáte olej dostatečně horký a rozpálený, nedivte se, že vám vyteče. Důležité je také dostatek oleje, ideálně by měl být sýr v oleji ponořený. Když je olej rozehřátý, sýr pak smažte prudce asi 1 minutu z obou stran.

 

Nejlepší domácí hranolky nebo pečené brambory! Fígl, jak je mít co nejkřupavější

Nejlepší domácí hranolky nebo pečené brambory! Fígl, jak je mít co nejkřupavější

Pokud chcete opravdu vynikající hranolky nebo pečené brambory, pak je nekupujte v pytlíku, ale udělejte si je sami doma. A když se naučíte jednoduchý…celý článek

 

Sýr dejte do trouby

Tuhle metodu můžete taky zkusit. Je mnohem zdravější a podle těch, kteří ji využívají, se sýr nikdy nerozteče. Jak na to? Sýr dvakrát obalte a pak položte na pečicí papír na plech. Dejte do rozehřáté trouby na 200 stupňů Celsia a pečte 10 minut, pak zesilte troubu na 220 stupňů a dopečte sýr dalších 10 minut, dokud strouhanka nezezlátne.

 

Jak uvaříte těstoviny, aby se vám neslepily? Inspirujte se naším VIDEORECEPTEM.

Video se připravuje ...
Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz