Hovězí polévka se sýrovo-fridátovými nudličkami
Tuhle polévku doporučuje výživová specialistka Iva Málková ve své knize Hubneme s rozumem. Bude vám chutnat, a hlavně se hodí i do dietního režimu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
60 ghovězí kližka
50 gmrkev
30 gceler
50 gkvěták
20 gcibule kuchyňská
30 gpórek
20 gzelenina do polévky
30 gmouka hrubá
15 gsýr eidam (30%)
3 golej
0.25 gvejce
1 špetkasůl bylinková
1 špetkapepř černý mletý
1 hrstpetrželka nasekaná
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 50
1.
Maso s cibulí dejte vařit, po chvíli přidejte nakrájenou zeleninu.
2.
Z mouky, vejce a vody vymíchejte těstíčko, zapracujte strouhaný sýr a část sekané petrželky.
3.
Upečte slabé placičky, srolujte a nakrájejte na nudličky. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Na konec přidejte fridátové nudličky a posypte petrželkou.
Hodnotit recept: