Zelná polévka s hlívou ústřičnou
Máte-li rádi zelí a hlívu ústřičnou, pak si tuhle polévku zamilujete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkamáslo
1 hrstkmín drcený
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícesmetana 31%
100 ghlíva ústřičná
200 gzelí kysané
500 mlvývar zeleninový
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.
Na másle orestujte najemnou nakrájenou cibulku. Přidejte pokrájené kysané zelí (ne ve sladkém nálevu) a hlívu ústřičnou.
2.
Osolte, opepřete, přidejte špetku kmínu a zalijte vývarem. Krátce povařte, aby zelí zůstalo křupavé. Nechte vychladit a pak přidejte smetanu.
Hodnotit recept: