Zelná polévka s hlívou ústřičnou
Máte-li rádi zelí a hlívu ústřičnou, pak si tuhle polévku zamilujete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkamáslo
  1 hrstkmín drcený
  1 špetkasůl
  1 špetkapepř černý mletý
  1 kscibule kuchyňská
  1 polévková lžícesmetana 31%
  100 ghlíva ústřičná
  200 gzelí kysané
  500 mlvývar zeleninový
  Postup přípravy
Čas přípravy: 10
    Čas vaření/pečení: 25
  1.
    Na másle orestujte najemnou nakrájenou cibulku. Přidejte pokrájené kysané zelí (ne ve sladkém nálevu) a hlívu ústřičnou.
2.
    Osolte, opepřete, přidejte špetku kmínu a zalijte vývarem. Krátce povařte, aby zelí zůstalo křupavé. Nechte vychladit a pak přidejte smetanu.
Hodnotit recept:

