Kuřecí prsa s ananasem
Kuřecí maso je lehké, snadno se upravuje a hlavně je nízkokalorické. Je také rychle hotové, takže nebudete dlouho u plotny.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy. Přidejte rybí omáčku, najemno nakrájenou cibuli, olej, pepř a vše promíchejte. Mísu zavřete a nechte ideálně přes noc marinovat.
V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zatáhnout naložené maso. Pak maso osolte a za občasného míchání opékejte, dokud není měkké.
Pak přidejte nakrájený pórek, který krátce osmahnete, podlijte horkou vodou a nechte asi 5 minut dusit.
Nakonec přidejte k masu ananas s trochu šťávy z kompotu, chilli, směs můžete zahustit škrobovou moučkou a za stálého míchání nechte projít varem.
Pak asi ještě 2 minuty vařte přikryté pokličkou. Podle potřeby můžete ochutit solí a pepřem. Ideální přílohou je rýže.
Hodnotit recept: