Že nemáte čas a že se dají nudle přece koupit už hotové? Jistě, dají. Ovšem dnes je trend připravovat v kuchyni vše nejčerstvější a pěkně po domácku. Jestli je vám to sympatické, pak se určitě domácí nudle naučte. Do kuřecí, hovězí nebo slepičí polévky už pak nikdy nebudete chtít jiné.
Nemusíte se bát, domácí nudle nejsou tak náročné na přípravu, jak by se mohlo zdát. S našimi tipy je zvládnete raz dva. Jak na ně?
• Do velké mísy nasypte 250 g hrubé mouky, přidejte 1 vejce, 2 polévkové lžíce studené vody a špetku soli.
• Všechny suroviny pořádně promíchejte a zpracujte, až vám vznikne tuhé těsto, které se nebude lepit na stěny mísy.
• Na pomoučeném válu těsto rozválejte na co nejtenčí plát, ten posypte moukou a při pokojové teplotě nechte asi hodinu schnout.
• Těsto pak nakrájejte na stejně široké pásy, opět je posypte moukou a poskládejte na sebe. Ostrým nožem pak z těsta krájejte co nejslabší nudle. Ovšem máte-li raději silnější nudle, klidně je krájejte podle svého gusta.
• Nakrájené nudle nechte na pracovní desce úplně vyschnout, což může trvat i několik dní.
• Pak nudle můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě. Tyto nudle nevařte přímo v polévce, ale zvlášť v osolené vodě. To vám bude trvat asi 3 minuty.
Chcete se naučit perfektní kuřecí vývar? Zkuste to podle našeho videoreceptu: