Dokonalý kuřecí vývar: Domácí je nejlepší! Stačí těchto pár triků | Recepty.Blesk.cz

Dokonalý kuřecí vývar: Domácí je nejlepší! Stačí těchto pár triků

Foto: iStock
04.01.2019 / 06:00

Uvařit vývar se může zdát jako naprostá banalita, ale aby byl skutečně vynikající a nepřipomínal jen obarvenou vodu, musíte mu nějaký ten čas věnovat. Silný kuřecí vývar má zlatou barvu, úžasně voní, a když je studený, želíruje. Nespěchejte a postupujte opravdu poctivě. Jak na to?

Vývar uvaříte z jakéhokoli masa, ale úplně nejlepší je použít na vývar kuřecí skelety. Koupíte je u řezníka i v supermarketu a stojí pár korun. Na litr a půl vývaru budete potřebovat dva kuřecí skelety a čtyři kuřecí křídla. Do poctivého kuřecího vývaru patří samozřejmě taky zelenina: mrkev, petržel, celer a cibule.


Skelety dejte opéct do trouby

Jestli chcete, aby byl vývar skutečně silný, udělejte si čas a skelety rozložte na rozpálený plech a dejte do trouby opékat asi na 20 minut. Trouba musí být rozpálená minimálně na 180 stupňů Celsia. Skelety díky tomu krásně zezlátnou a barva i chuť vývaru pak budou výraznější.

 

Lahodné omáčky, které nikdy neomrzí! Rajská, svíčková, znojemská nebo koprovka

Lahodné omáčky, které nikdy neomrzí! Rajská, svíčková, znojemská nebo koprovka

Podzim je ideální dobou na to, abyste začali vařit opět omáčky. Jsou hutné, zasytí, skvěle chutnají i druhý den a milují je téměř všichni. Česká kuchyně…celý článek

 

Mezitím si nakrájejte zeleninu. Stačí ji omýt a nakrájet na větší kusy. Vůbec nevadí, když ji dáte do vody i se slupkou. Jestli vám ale slupka vadí, odstraňte ji. Na výše uvedené množství vývaru stačí 2 až 3 velké mrkve, jedna petržel, půlka celeru, dvě cibule (rozřízněte je napůl, ale slupku nechte, ta dodá vývaru krásnou barvu). Jestli chcete vývar sladší, přidejte více mrkve.

 

Na vývar použijte vždy studenou vodu

 

Když jsou skelety z trouby opečené, dejte je do hrnce a slijte do něj výpek. Přidejte nakrájenou zeleninu a zalijte studenou vodou. Vše přiveďte k varu, stáhněte plamen a přidejte koření – bobkový list, nové koření a celé kuličky pepře.

Paštiky na svačinu i k večeři: Hovězí, bůčková, z kuřecích jater nebo kachní!

Paštiky na svačinu i k večeři: Hovězí, bůčková, z kuřecích jater nebo kachní!

Paštiky jsou oblíbené rychlovky, které se hodí nejen ke svačině, ale i jako studená večeře, když spěcháte. Ovšem nekupujte ty, které jsou plné "éček",…celý článek

 

Pak vývar táhněte na co nejmenším plamenu aspoň dvě hodiny! Nenechte nikdy vývar, aby bublal, tím se zakaluje. Občas vývar zkontrolujte, seberte případnou pěnu nebo dolijte studenou vodou. Po dvou hodinách vyndejte skelety a křídla a tekutinu sceďte.

 

Chcete-li opravdu čistý vývar, prolijte ho ještě jednou. Nechte vychladnout a seberte lžící usazený tuk. Lehce osolte a opepřete, podávejte s nudlemi, zeleninou, kousky masa obranými z kostí, kapáním nebo játrovými knedlíčky. A ještě něco. Pokud chcete, můžete si hotový vývar zamrazit do zásoby.

 

A jak připravuje poctivý kuřecí vývar Anna Grosmanová? Podívejte se na VIDEO:

1080p 720p 480p 360p 240p
Anna Grosmanová vás naučí připravit lahodný a silný kuřecí vývar • 

 

 

 

Diskuse k článku

.

Polévky, po kterých nepřiberete! Hovězí se sýrovými nudličkami, cizrnová nebo zelná s hlívou

Ještě se snažíte dodržovat novoroční předsevzetí a nejíst tučná jídla? Zkuste si dopřát tyhle polévky, které jsou ideální nejen na zimní období, ale taky při dietě. Polévky si klidně můžete vařit každý den, jen si vybírejte

Jak na nejlepší míchaná vajíčka? Základní pravidla, díky kterým budou dokonalá!

Myslíte si, že udělat míchaná vajíčka je hračka? Omyl. Když nevíte, jak je správně připravit, můžete z nich mít sraženou hmotu, která se nedá skoro pozřít. Poradíme vám, jak je umíchat, aby byla nadýchaná a lehká!

Rychlá, lehká a levná jídla do 30 minut! Pečený lilek, pstruh se zeleninou nebo kuřecí maso

Proč vymýšlet nějaká náročná a těžká jídla, když za sebou máme vánoční hodování? Dopřejte si pokrmy, které jsou lehké, zdravé, levné a navíc rychle hotové. Do půl hodiny můžete servírovat!

Nejlepší domácí hranolky nebo pečené brambory! Fígl, jak je mít co nejkřupavější

Pokud chcete opravdu vynikající hranolky nebo pečené brambory, pak je nekupujte v pytlíku, ale udělejte si je sami doma. A když se naučíte jednoduchý trik, budou vždy krásně křupavé a zlatavé!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

35 let utajovaný nevlastní syn Oldřicha…

Herec Oldřich Navrátil (66), který se stal jednou z hvězd rodinného seriálu Krejzovi, měl dlouhá…

celý článek »

Ostrava

Unikátní fotky popáleného Palacha: Primadona…

Schovávala zakázané fotky Jana Palacha ve svém ostravském bytě před komunistickým režimem. Po padesáti…

celý článek »

Krimi

Kráska (†36) proslula zdoláváním hor v bikinách:…

Celý svět znal usměvavou Tchajwanku Gigi Wuovou (†36) jako bláznivou krásku, která zdolávala vysoké…

celý článek »

Seriály, filmy, kino a TV

Most! opět vládl a sledovanost dál roste!…

Takové nadšení filmoví a seriáloví tvůrci ještě nezažili. Seriál Most! poslední tři týdny vládne…

celý článek »