Paštiky jsou oblíbené rychlovky, které se hodí nejen ke svačině, ale i jako studená večeře, když spěcháte. Ovšem nekupujte ty, které jsou plné "éček", vyrobte si své vlastní, kterým neodolá ani největší gurmán!
Domácí paštika se vyrábí z kvalitního masa, to je základ, bez kterého se neobejdete. Jaký druh masa zvolíte, to je jen na vás, dá se připravit v podstatě z kteréhokoli. Pokud chcete zkusit paštiku kuřecí, ideální je ta, jejímž základem jsou rozmixovaná játra. Drůbeží játra jsou jemnější, ale spíše nevýrazná, takže paštiku musíte více ochutit, aby měla říz. Přidat můžete třeba ořechy. Zkuste tyhle recepty.
Rychlá paštika z kuřecích jater

Tato paštika má jednu nespornou výhodu - nemusí se péct, ani dlouze vařit ve vodní lázni. Prostě vše jen rozmixujete a máte hotovo.celý článek
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Játra jsou vnitřnosti, které buď milujete nebo nesnášíte. I odpůrcům jater se ale mohou seběhnout sliny na dokonale hladkou, jemnou domácí paštiku…celý článek
Jemná paštika z kuřecích jater s ořechy

Milujete ořechy? Tak je přidejte do paštiky, budete překvapeni.celý článek
Paštiky lze vyrobit v podobě mazací nebo krájecí. Ta, která se peče ve vodní lázni v troubě, je luxusnější. Konzistenci i jemnost paštiky ovlivníte typem mletí masa. Někdy je nutné maso rozmixovat, jindy jen umlít ve strojku. No a skuteční gurmáni nechávají kousky masa v paštice. Tyhle paštiky z vepřového nebo hovězího masa jsou vynikající a určitě jimi nepohrdne ani víkendová návštěva.
Sedlácká paštika z hovězího a vepřového masa

Tahle paštika vám bude určitě chutnat, skvěle se hodí na chleba nebo i na topinky.celý článek

Směs z vepřového masa, slaniny, brandy, pepře, soli a bŕandy je pokryta plátky z kuřecích prsíček a slaniny a upečena jako paštika z Bruselu.celý článek
Chcete-li paštiku uchovat na delší dobu, musíte ji vařit v hrnci se skoro vroucí vodou. Pak ji necháte zchladit a znova ji budete zahřívat ve vodě asi na 90 stupňů Celsia. Takhle připravená paštika vám vydrží i tři měsíce, ale musí být v chladu. Oblíbené jsou také kachní paštiky, tyhle znáte?
Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepublikové recepty jsou osvědčenou klasikou. Jak by taky ne, když čerpaly vlivy z klasické světové gastronomie. Vyzkoušejte tuto, z kachních jater,…celý článek

Kachní maso má dokonale výraznou chuť, která vynikne nejen v pečínkách, ale také v paštikách. Vyzkoušejte například tuhle, už jen pro její netradiční…celý článek
Velmi populární je bůčková paštika. Zde potřebujete k výrobě pořádně prorostlý bůček. To je skutečná lahůdka, kterou si nesmíte nechat ujít!

Kdo by odolal domácí paštice, kterou si namažete na pořádný krajíc čerstvého chleba. Málokdo. Až ochutnáte tuhle ladůkovou paštiku, jinou už nebudete…celý článek
Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tuhle srnčí paštiku, ke které se hodí brusinky nebo portské. Naprosto dokonalá záležitost, už nebudete chtít ochutnat jinou.
V chladných dnech přijde vhod i bramborová polévka. Zkuste tuhle podle našeho VIDEORECEPTU: