Jemná paštika z kuřecích jater s ořechy
Milujete ořechy? Tak je přidejte do paštiky, budete překvapeni.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Játra opláchněte, zbavte žilek a nakrájejte na menší kousky. Na másle osmažte najemno nakrájenou cibuli, přidejte játra a zprudka orestujte.
Jakmile jsou játra hotová, odstavte je a nechte vychladnout. Pak je dejte do mixéru, přidejte zbylé máslo, smetanu, mletý pepř, sůl a důkladně rozmixujte.
Nakonec vmíchejte celý zelený pepř, ořechy a směsí naplňte připravené formičky. Povrch zalijte povoleným máslem a nechte vychladit. Po zatuhnutí můžete podávat. Pokud byste chtěli paštiku uchovávat, musíte ji ve vodní lázni zavařit při teplotě 80 stupňů Celsia přibližně 2 hodiny.
Hodnotit recept: