Sedlácká paštika z hovězího a vepřového masa | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Sedlácká paštika z hovězího a vepřového masa

130 min. | chuťovka | 1 453 kJ/porce | 6 porcí

Tahle paštika vám bude určitě chutnat, skvěle se hodí na chleba nebo i na topinky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
330 ghovězí přední bez kosti
300 gvepřová plec
150 gjátra vepřová
150 gslanina
2 ksvejce
120 mlmléko
1 kscibule kuchyňská
10 gmouka hrubá
1 gzázvor sušený
1 špetkaoříšek muškátový mletý
1 špetkapepř černý mletý
1 polévková lžíceolej

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 120
1.

Očištěná játra najemno pomelte, přidejte nakrájenou cibuli, mouku, mléko a vše promíchejte. Pak přidejte najemno pomleté hovězí maso a vepřové maso, vejce sůl, pepř, zázvor, muškát a vše rozmíchejte tak, aby vznikl hladký krém.

2.

Nakonec vmíchejte na jemné kostičky nakrájenou slaninu a paštikou naplňte připravené olejem vymazané formičky.

3.

Formičky důkladně zavřete alobalem a dejte na plech s vodou do trouby pomalu péct. Pečte ve vodní lázni při teplotě asi 80 stupňů C asi 2 hodiny.

4.

Hotové paštiky ještě teplé vyklopte na alobal, kde je nechte vychladnout, teprve pak je zabalte.

5.

Když necháte paštiku zcela ztuhnout ve formičce, půjde pak špatně vyklopit. Můžete podávat v zapékacích miskách.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz