Sarma
Bulharské jídlo z ochuceného mletého masa v zelném listě se hodí jak na oběd, tak i na večeři.
Autor receptu: desislava
Ingredience
na obalení
Postup přípravy
Cibuli pokrájenou na kostičky vložíme na olej. Přidáme rýži.
Vložíme očistěnou a nakrájenou papriku, oloupaná a nakrájená rajčata. Zalijeme vše horkou vodou a necháme vařit.
Odstraníme z ohně a přidáme mleté maso, trochu soli a nakrájenou petrželku.
Na omytý zelný list umístíme doprostřed nádivku a list stočíme do ruličky.
Ruličky dáme na pánev a zalijeme horkou vodou.
Vaříme na mírném ohni 90-120 minut.
Podáváme s rajskou omáčkou nebo s rajčatovým salátem s mozzarellou.
Pozn. Plněné listy mohou být také opečeny v troubě. Pro pokrm použijte buď čerstvé listy zeli nao, jak se dříve dělávalo, listy blanšírovány ve vodě s octem.
Hodnotit recept: