Golubce - zelné závitky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Golubce - zelné závitky

90 min. | hlavní chod | 1 749 kJ/porce | Ukrajinská kuchyně | 4 porce

Zelné listy plněné nádivkou z mletého masa a rýže jsou zality smetanovou zálivkou - jídlo typické na Ukrajině.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kghovězí maso
1 polévková lžícemáslo
2 špetkapepř černý mletý
2 kscibule kuchyňská
4 polévková lžícerýže
500 gzelí

zálivka

1 polévková lžícemouka
100 mlsmetana
2,5 polévková lžícemáslo
500 mlvývar masový

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 45
1.

Bílé zelí očistěte, vyřežte košťály.

2.

Zelí uvařte v osolené vodě, sceďte a rozeberte na jednotlivé listy. Silné žilky vyřežte.

3.

Opláchnutou rýži uvařte na kaši.

4.

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a zlehka osmahněte.

5.

Maso umelte, přidejte kaši, cibuli, mletý pepř, sůl a dobře promíchejte.

6.

Nádivku klaďte na připravené zelné listy, kraje zahněte, aby závitky měly podlouhlý tvar.

7.

Připravte si zálivku: mouku zlehka osmahněte na másle tak, aby nezměnila barvu.

8.

Přidejte smetanu, promíchejte, poté zřeďte vařícím vývarem a povařte asi 8-10 minut.

9.

Zálivku osolte, opepřete, přeceďte, přiveďte do varu a zahustěte máslem.

10.

Závitky naklaďte do kastrolu, zalijte smetanovou zálivkou a duste v troubě.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 295,6kJ 1 749,1kJ
Bílkoviny 6,3g 37g
Tuky 4,4g 26g
Sacharidy 1,6g 9,6g
Cholesterol 7,7mg 45,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz