Jaro je ideální doba na to, abyste vařili polévky ze sezonních surovin. Zasytí, dodají tělu energii a zdraví, a ještě po nich můžete zhubnout. No není to ideální spojení? Vyzkoušejte tyhle, jsou naprosto geniální!
Bylinky jsou na jaře všude, tak z nich uvařte polévku. Můžete do ní přidat ještě nočky, aby byla ještě výživnější. Proč chodit do lékárny, když je spousta léků třeba za vašimi dveřmi na zahradě? Propašujte bylinky do kuchyně a nebudete litovat.
Rukolová polévka s kozím sýrem

Výrazná chuť rukoly a kozí sýr dodá téhle polévce šmrnc. Netradiční polévka na jaro, kterou musíte vyzkoušet.celý článek
Kromě bylinek můžete uvařit polévku z nejrůznějších druhů jarní zeleniny, zejména pak z té kořenové. Mrkev, petržel, celer – to jsou druhy, které možná někomu přijdou nudné. Ale vykouzlit se z nich dá skutečný polévkový zázrak. A navíc jsou nabité antioxidanty a přírodními antibiotiky. Tyhle znáte?

Tahle polévka vám rozhodně zachutná, použijte do ní brambory varného typu A, nerozvaří se.celý článek
Jarní polévka s tyrolskými knedlíčky

I na jaře je potřeba se něčím pořádně zahřát. A co by se k tomu mohlo hodit víc než talíř horké polévky, plný čerstvé zeleniny?celý článek
Pokud patříte k milovníkům špenátu, pak nesmíte opomenout špenátové listy, kterých je na jaře všude dost a dost. Zvláště baby špenát je chutný a zdravý a ohromí každého labužníka. Ne nadarmo je považován špenát za krále kuchyně.
Špenátová polévka se zastřeným vejcem

Při konzumaci téhle chutné jarní polévky z čerstvého špenátu budete mít dobrý pocit, že děláte něco pro své zdraví.celý článek
Jak nakrájíte cibuli bez slz a rychle? Podívejte se na naše VIDEO: