Špenátový krém
Pochutnejte si na skvělém špenátovém krému s opečenou bagetkou a slaninou!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkaoregáno
1 kscibule kuchyňská
1 ksbrambory
1 lvývar zeleninový
100 gpetrželka nasekaná
150 mlsmetana
2 polévková lžícemáslo
4 plátekslanina
4 stroužekčesnek
4 plátekbageta bílá
400 gšpenát čerstvý
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.
Nechte rozpustit máslo a osmahněte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
2.
Přidejte na kostičky nakrájenou bramboru a ještě chvilku míchejte.
3.
Přilijte vývar, polovinu špenátu a vařte přibližně 10 minut.
4.
Vlijte smetanu a dochuťte solí, pepřem a oreganem.
5.
Stáhněte z ohně, přidejte zbytek listů špenátu a rozmixujte na hladký krém.
6.
Polévku podávejte s plátkem opečené bagety a do křupava opečenou slaninou.
7.
Bagetu můžete před podáváním zapéct se sýrem.
Hodnotit recept: