Špenátová polévka se zastřeným vejcem
Při konzumaci téhle chutné jarní polévky z čerstvého špenátu budete mít dobrý pocit, že děláte něco pro své zdraví.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Máslo rozehřejte ve velké pánvi, přidejte cibuli a česnek a pomalu je 5–6 minut smažte doměkka. Přidejte bramboru a ještě minutu smažte.
Přilijte vývar a 8–10 minut ohřívejte, dokud se polévka nezačne vařit. Pak přilijte mléko a vše opět přiveďte k varu.
Vmíchejte polovinu špenátu spolu s citronovou kůrou a vařte 15 minut, aby se špenát úplně rozpadl.
Nechte vychladnout a pak polévku rozmixujte se zbylým špenátem dohladka. Osolte a dokořeňte. Když bude polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru.
V miskách můžete dochutit lžící smetany nebo v polévce můžete "utopit" pošírovaná vejce.
Hodnotit recept: