Koprová omáčka
Omáčka z čerstvého kopru se smetanou může být kromě masa podávána jen s vejci a brambory.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z másla a mouky připravte světlou jíšku.
Zřeďte ji vývarem nebo vodou, osolte a vařte asi 20 minut.
Poté vmíchejte jemně nasekaný kopr (nejlepší je čerstvý, ale mimo sezonu použijte sterilovaný nebo sušený) a krátce povařte.
Ve skleničce rozkvedlejte smetanu s trochou mouky.
Přidejte dvě lžičky octu a přilijte do omáčky.
Vše ještě krátce povařte a podle chuti přislaďte či přikyselte.
Omáčku můžete místo masa podávat s natvrdo uvařenými vejci.
Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory, mohou být i houskové knedlíky.
Hodnotit recept: