Koprová omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Koprová omáčka

35 min. | omáčka | 833 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Koprová omáčka

    Omáčka z čerstvého kopru se smetanou může být kromě masa podávána jen s vejci a brambory.

    Autor receptu: Redakce

    Ingredience

    Přepočítat na  porce
    0,25 lsmetana
    0,5 lvoda
    1 lžičkacukr
    1 špetkasůl
    2 polévková lžícekopr čerstvý
    2 lžičkaocet
    4 ksvejce
    40 gmouka hladká
    40 gmáslo

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 10
    Čas vaření/pečení: 25
    1.

    Z másla a mouky připravte světlou jíšku.

    2.

    Zřeďte ji vývarem nebo vodou, osolte a vařte asi 20 minut.

    3.

    Poté vmíchejte jemně nasekaný kopr (nejlepší je čerstvý, ale mimo sezonu použijte sterilovaný nebo sušený) a krátce povařte.

    4.

    Ve skleničce rozkvedlejte smetanu s trochou mouky.

    5.

    Přidejte dvě lžičky octu a přilijte do omáčky.

    6.

    Vše ještě krátce povařte a podle chuti přislaďte či přikyselte.

    7.

    Omáčku můžete místo masa podávat s natvrdo uvařenými vejci.

    8.

    Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory, mohou být i houskové knedlíky.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 417,1kJ 833,5kJ
    Bílkoviny 3,8g 7,6g
    Tuky 7,4g 14,8g
    Sacharidy 4,5g 9g
    Cholesterol 159,1mg 318mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz