Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na jazyku, další preferuje, když je bábovka plná ingrediencí, které jí dodají zvláštní chuť a vůni jako třeba banán, citron nebo kokos. Jestli nevíte, jakou tento víkend upéct, otestujte tyhle. Jsou úžasné.
Proč vám nabízet recept na klasickou bábovku, když existují desítky dalších, originálnějších? Tyhle tři recepty stojí za to vyzkoušet. Ovšem pozor, pečení bábovky je umění, musíte na ni pomalu, aby se rychle "nevytáhla" a pak nepopraskala nebo aby celá naopak nespadla. A po upečení ji nechte chvíli v troubě vychladnout, teprve pak ji vyndejte ven a po 10 – 15 minutách ji vyklopte.
Kokosová bábovka s cukrovou polevou
Oblíbený nedělní zákusek vyzkoušejte trochu jinak. Nedá o moc víc práce a vypadá slavnostněji.celý článek
Jemná bábovka s pudinkovým práškem, banány a ořechy. Můžete dochutit ovocem podle vlastních preferencí.celý článek
Rychlá citronová bábovka s jogurtem
Osvěžující moučník je díky bílému jogurtu nádherně vláčný a krásně voní po citronech.celý článek
Bábovka se peče nejen v Čechách, ale taky na Slovensku, v Polsku, Rakousku či jižních částech Německa. A víte, jak slovo bábovka vzniklo? Ve staročeštině mělo tohle slovo podobu "bába" a původně znamenalo pekáč či formu na bábu. Původ není zcela známý, někteří tvrdí,že pochází z polštiny ze slova baba a znamená dětské jídlo. Ve finále je to vlastně jedno, důležité je, jak skvěle taková dobře upečená bábovka chutná. Zkuste tyhle s čokoládou, budou se vám rozplývat na jazyku.
Bábovka a neděle patří k sobě. A klasickou světlou můžete vyšperkovat přidám kvalitní hořké čokolády.celý článek
Dvoubarevná bábovka s čokoládou
Dvoubarevná bábovka pečená ve formě na biskupský chlebíček a posypaná cukrem moučkou.celý článek
Chcete o trochu zdravější verzi bábovky? Pak nahraďte bílou mouku za celozrnnou a mléčnou čokoládu za tmavou. A bát se nemusíte, i tak se po ní jen…celý článek
A co takhle přidat do bábovky tvaroh? Díky tvarohu bude nádherně vláčná a jemná, takže bude chutnat hlavně dětem. Navíc je hned hotová, takže ji můžete klidně upéct i na poslední chvíli. Tedy, pokud jste nezapomněla koupit tvaroh.