Čokoládová bábovka
Bábovka a neděle patří k sobě. A klasickou světlou můžete vyšperkovat přidám kvalitní hořké čokolády.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Ve vodní lázni nechte na mírném ohni rozpustit máslo a čokoládu, dobře promíchejte.
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Zašlehejte vlažné máslo s čokoládou a vařečkou opatrně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalejte do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložte do předehřáté trouby.
Pečte na 180 °C přibližně 45 minut. Jestli je těsto upečené, zkoušejte špejlí.
Vychladlou bábovku polijte čokoládovou polevou a posypejte nasekanými ořechy.
Hodnotit recept: