Celozrnná bábovka s čokoládou
Chcete o trochu zdravější verzi bábovky? Pak nahraďte bílou mouku za celozrnnou a mléčnou čokoládu za tmavou. A bát se nemusíte, i tak se po ní jen zapráší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Vejce pečlivě vyšlehejte s medem, pak přidejte mléko nebo smetanu, olej a celozrnnou mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.
Vše společně ještě prošlehejte. Nakonec do těsta vmíchejte kousky nasekané čokolády.
Bábovkovou formu vymažte olejem a vysypejte strouhankou. Těsto nalejte do formy, povrch uhlaďte a dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C. Upečenou bábovku nechte vychladnout a pak ji vyklopte z formy. Bábovkovou formu vymažte olejem a vysypejte strouhankou. Těsto nalejte do formy, povrch uhlaďte a dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C. Upečenou bábovku nechte vychladnout a pak ji vyklopte z formy.
Těsto nalejte do formy, povrch uhlaďte a dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C.
Upečenou bábovku nechte vychladnout a pak ji vyklopte z formy.
Hodnotit recept: