Podzim je pestré a bohaté roční období, a to nejen na barvy, ale i vitaminy. Ty najdete třeba v ořeších. Proč toho nevyužít? Mají spousty vitaminů, mají vliv na naši duševní pohodu a dělají dobře i našim chuťovým buňkám.
Ořechy milují svou kolegyni čokoládu. S ní totiž dokážou opravdu královské kousky. A pokud jde o sladké dezerty a moučníky, pak skutečně nenajdete lepší přátelství. Tyhle už znáte? Zvláště ten druhý stojí za zkoušku. Kromě čokolády totiž obsahuje i sladké brambory, což vás určitě překvapí. Ovšem mile.

Lískové ořechy v těstě, pekanové na povrchu a mezi nini spousta čokolády. To je prostě slast, kterou si nemůžete nechat ujít!celý článek
Tmavé řezy ze sladkých brambor a ořechů

Až je ochutáte, nebudete věřit, že základem tohoto receptu jsou právě brambory. No a samozřejmě oříšky.celý článek
Máte-li doma formu na chlebíček, pak ji čas od času použijte. Třeba na tyhle dva úžasné moučníky. Jeden z nich je navíc bezlepkový, takže ho můžou bez obav i děti s celiakií. Chutná ale tak dobře, že se nebudete rozpakovat ani vy, i když vám lepek nevadí. Co jim říkáte?
Banánovo-ořechový chlebíček bez lepku

Věřte, nebo ne, ale bude vám chutnat, i když vám lepek ani trochu nevadí a nepotřebujete bezlepkovou dietu.celý článek
Listové těsto je skvělá surovina, ze které můžete během chvilky vyčarovat nejednu sladkou dobrotu (a nejen sladkou). Je nadýchané, křehké a křupavé a chutná naprosto dokonale v kombinaci s ořechy, medem nebo karamelem. Samozřejmě že ideální je domácí příprava, ale když není čas, sáhněte klidně i po kupovaném.

Koláč z listového těsta s náplní z bílkového sněhu a karamelu. Moučník polijeme karamelovou polevou a posypeme sekanými lískovými ořechy.celý článek

Kdo by neznal tyhle lepkavé kosočtverce plné oříšků! Typická baklava je velmi sladká, takže jí stačí kousek. Ochutnejte!celý článek

Těsto FILO plněné nasekanými ořechy, cukrem, medem a mletou skořicí. Po upečení přelijeme sirupem z vody, cukru, hřebíčku, vanilky a citronu.celý článek