Jablečný chléb s ořechy
Vypadá jako klasický žitný chléb, ale chutná sladce jako polibek.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ořechy nasekejte, rozinky omyjte.
Jablka, ořechy a rozinky důkladně promíchejte. Ke směsi přidejte cukr, hřebíček, skořici a rum, promíchejte a nechte uležet do rána.
Následující den přidejte ke směsi mouku, kypřicí prášek, sůl a vypracujte těsto. Rozdělte ho na poloviny, ze kterých pomoučenýma rukama vytvarujte dva bochníky protáhlého tvaru.
Přemístěte je na plech vymazaný tukem v dostatečném rozestupu, aby se chleby neslepily, a pečte je v troubě vyhřáté na 150 °C 75 minut.
Hodnotit recept: