Oslaďte si první zářijové dny šťavnatými dobrotami. Připravte pro rodinu vynikající knedlíky, upečte tradiční švestkový koláč se skořicí nebo úžasnou francouzskou galette. A pokud by vám nějaké náhodou zbyly, připravíte z nich snadno domácí gumové bonbony pro děti.
Kynuté, bramborové, z odpalovaného těsta - ovocné knedlíky jsou prostě báječné. Pokud si na ně netroufáte, pak vězte, že ty tvarohové jsou až směšně snadné. Podávejte je se strouhankou, mákem, tvarohem nebo klidně ořechy. Podle toho, na co máte zrovna chuť.
Babí léto se bez švestkového koláče po nedělním obědě prostě neobejde. My pro vás máme hned dva. Jeden je nadýchaný a chuť švestek v něm podtrhne strouhaný kokos. Ten druhý si zase zamilujete pro klasickou drobenku ovoněnou mletou skořicí.

Co by to bylo za léto bez poctivého švestkového koláče? Vyzkoušejte tento božsky nadýchaný koláč, ve kterém se dokonale snoubí chuť kokosu a švestek.…celý článek
Svěží chuť, lehká příprava a velké ovace strávníků. To jsou tři důvody, proč se pustit do tohoto otevřeného francouzského koláče. Vlašské ořechy mu dodají další rozměr, ale pokud je doma nemáte, nezoufejte. Je skvělý i bez nich.
Švestková gallete s vlašskými ořechy

Populární francouzský koláč z listového těsta si vás získá svou jednoduchou přípravou a svěží chutí.celý článek
Víte co je nejlepší na domácích gumových bonbónech? Že přesně víte, co jste do nich dali a že v nich děti nekonzumují žádné konzervanty ani barviva. Příprava je sice trošku náročnější, ale určitě to stojí za to.

Netradiční bonbóny připravené z čerstvých švestek a bez umělých dochucovadel a konzervantů si zamilujte vy i vaše děti. Je to snazší, než si myslíte.celý článek
Více receptů nejen na báječné koláče z podzimního ovoce najdete v zářijovém čísle časopisu Blesk vaše recepty, který koupíte na novinových stáncích za pouhých 7,90 Kč.