Švestkový koláč se skořicí
Nejlepší koláč babího léta, který si umíte představit.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
drobenka
těsto
Postup přípravy
Z trošky mouky, cukru, vlažného mléka a droždí zaděláme kvásek. Ten necháme vykynout.
Do větší mísy dáme zbylé suroviny, přidáme vzešlý kvásek a vše důkladně zapracujeme ve vláčné těsto, které necháme vykynout.
Švestky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Vykynuté těsto rozválníme na pečícím papíru a dáme na plech s vyšším okrajem.
Na připravené těsto rozložíme švěstky slupkou dolů a posypeme je mletou skořicí a hřebíčkem. Koláč posypeme drobenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25-30 minut.
Hodnotit recept: