Dvoubarevná bábovka s čokoládou
Dvoubarevná bábovka pečená ve formě na biskupský chlebíček a posypaná cukrem moučkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na formu
Postup přípravy
Máslo ušlehejte se solí, cukrem krystal a vanilkovým cukrem do pěny, potom po jednom vešlehejte vejce.
Přidejte oba druhy mouky s práškem do pečiva a dobře promíchejte.
Přilijte mléko a vypracujte hladké těsto.
Třetinu odeberte a ponechte stranou.
Formu na biskupský chlebíček vymažte a naplňte částí těsta.
Do zbylého těsta prosejte kakao a promíchejte.
Na vrstvu světlého těsta vlijte tmavé a na tmavé zbývající světlé těsto.
Stěrkou nebo vidličkou několikrát projeďte těstem, aby vznikl mramorový efekt.
Formu dejte do předehřáté trouby a pečte dozlatova při teplotě 160 °C.
V průběhu pečení koláč kontrolujte pomocí dřevěné špejle.
Hotový nechte vychladnout a vyjměte.
Povrch posypejte cukrem moučkou, nakrájejte na plátky a podávejte.
Hodnotit recept: