Rychlá citronová bábovka s jogurtem
Osvěžující moučník je díky bílému jogurtu nádherně vláčný a krásně voní po citronech.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Vejce dobře vyšleháme do pěny s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.
Do pěny přidáme olej, jogurt a šťávu z poloviny citronu. Důkladně promícháme. (Pozor: Je důležité, aby před přípravou měly všechny ingredience pokojovou teplotu!)
Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou dobře promícháme.
Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v troubě předehřáté na 160°C dozlatova.
Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme a přendáme na tác. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: