Medová bábovka
Bábovka s medem, rozinkami, vlašskými a lískovými ořechy a rumem je kořeněná hřebíčkem, skořicí a citrónovou kůrou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Máslo vymíchejte se žloutky a s cukrem.
Přidejte pomleté hřebíčky, skořici, nastrouhanou kůru z půlky citrónu.
Přidejte rum, roztopený med a rozdrobené droždí.
Všechno dobře promíchejte, až dokud se hmota nezpění a mírně nezhoustne.
Přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem, umyté rozinka.
Všechny ořechy pomelte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Ořechy i bílky přidejte k těstu. Vše promíchejte.
Bábovkovou formu důkladně vymažte a vysypte moukou.
Těsto vlijte do formy.
Pečte ve vyhřáté troubě.
Po upečení posypte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: