Chcete o víkendu více odpočívat a méně pracovat? Upečte rodině koláč, který je rychle hotový a chutnat bude úplně všem. Využijte třeba jablka. Ovšem klidně můžete sáhnout do mrazáku a vytáhnout ovoce, které jste si v létě zamrazili. Každopádně vám zaručujeme, že tyhle rychlovky na pekáči dlouho nezůstanou.
Jaké je tradiční české ovoce? No přece jablka! Patří k těm nejoblíbenějším a taky nejchutnějším. Navíc, proč právě teď byste měli péct z exotického ovoce, když naše jablka tak skvěle voní a chutnají. Druhů jablek je mnoho a vybírat můžete od zelených plodů přes žluté po temně rudé. No a kromě své chuti mají další plus – obsahují hodně vitaminů, posilují imunitu a zlepšují náladu. Vyzkokušejte tyhle vynikající recepty.

Jablka k podzimu patří, tak proč je nedat i do buchty, která je rychle hotová a skvěle chutná.celý článek

Jednoduchý koláč na plech zvládne i úplná začátečnice. Místo jablek můžete zkusit třeba švestky nebo borůvky.celý článek
Chcete upéct koláč s nějakým jiným ovocem, protože jablek už máte dost? Zkuste další tradiční české ovoce – švestky nebo hrušky. Tohle sezonní ovoce vám stejně jako jablka zlepší náladu, takže proč je nejíst co nejčastěji ve všech podobách, i těch sladkých. V případě švestek doporučujeme vyndat pecky, děti je nerady vytahují. Inspirujte se těmito dvěma recepty, jsou opravdu výborné!

Podzim a švestky jdou krásně dohromady. A nemáme na mysli slivovici. Tenhle bleskový koláč chutná znamenitě a hodí se nejen jako zákuse ke kávě.celý článek
Patříte k milovníkům bublanin? Nemyslete, nemusí se péct jen v létě, klidně je můžete připravit i teď na podzim. Máte-li hodně zmrazeného ovoce, pak ho využijte právě do bublaniny. Tyhle moučníky jsou lehké, nadýchané a vláčné, takže se budou jen rozplývat na jazyku.

Bublaniny jsou rychlé, snadné a zvládne je každá hospodyňka. S jablky je vláčná, jemná a hned se po ní zapráší!celý článek