Bublanina s ovocem
Bublanina pokladená ovocem a upečená v troubě. Po schladnutí potíráme džemem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 hrnekolej
3 lžícedžem
1 hrnekcukr krystal
1 hrnekmléko
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
1 hrnekmouka hladká
1 hrnekmouka polohrubá
2 ksvejce
700 govoce
na formu
1 lžícemouka
1 lžícetuk
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Žloutky s cukrem vymíchejte do pěny.
2.
Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijte olej, mléko a promíchejte.
3.
Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.
4.
Těsto vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech.
5.
Povrch těsta poklaďte ovocem (čerstvé, mražené nebo kompotované).
6.
Pečte asi 30 minut při 180 °C.
7.
Upečený koláč nechte mírně zchladnout, nakrájejte na kousky.
8.
Potřete rozmíchaným džemem (nejlépe ze stejného druhu ovoce, jaké jste použila) a podávejte.
Hodnotit recept: