Třešňová bublanina z toustů
Bublanina z toustového chleba, másla, smetany, žloutků, sněhu, ochudená mandlemi, skořicí, hřebíčkem a třešňovicí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na formu
Postup přípravy
Toustový chléb nakrájejte na malé kousky a přelijte je horkým mlékem.
Třešně omyjte a dejte okapat.
Z vaječných bílků se špetkou soli ušlehejte pevný sníh.
Utřete máslo s cukrem do pěny a přimíchejte smetanu se žloutky.
V mléce namočený toustový chléb lehce vymačkejte a přidejte do těsta.
Přidejte mandle, skořici, hřebíček a třešňovici, pak vmíchejte třešně a nakonec zlehka sníh.
Těstem naplňte formu.
Pečte hodinu a čtvrt ve středové části trouby při 175 °C.
Vlažný koláč uvolněte z formy a dejte vychladnout na kuchyňskou mřížku.
Před podáváním pocukrujte.
Hodnotit recept: