Tvarohová bábovka
Bábovka z tvarohového těsta ochucená rozinkami je nadýchaná a chutná.
Ingredience
těsto
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
1 kscukr vanilínový
250 gcukr krystal
250 gmouka polohrubá
250 gtvaroh jemný
250 gtuk
3 ksvejce
20 grozinky
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.
Změklý tuk utřeme s celými vejci a cukrem. Postupně zatřeme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte rozinky.
2.
Těsto musí být dostatečně tuhé, asi tak, aby ho bylo možné po lžících přendat do vymazané a vysypané formy. Nesmí být tak řídké, aby se jen přelilo, bábovka by pak nevycházela.
3.
Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme. Vyložíme těstem a pečeme zvolna v předehřáté troubě na 180°C.
4.
Po upečení a vychladnutí čistě tvarohovou bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: