Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Foto: iStock
16.02.2018 / 06:00

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat na stůl a namazat na chleba. 

Paštiky se konzumovaly v různých podobách už ve starém Egyptě i Římě a přidávaly se do nich i netradiční ingredience jako ovoce. Paštiky by po uvaření měly mít dost času na odležení, aby se v nich aroma rozvinulo. Modernější podoba paštik se přisuzuje štrasburskému šéfkuchaři Klausovi, který připravoval paštiky z přetučnělých husích jater. Není divu, že právě Štrasburk byl považován za hlavní město této pochoutky. Vyzkoušejte následující recepty na paštiky z kuřecích jater!

 

Rychlá paštika z kuřecích jater

Rychlá paštika z kuřecích jater

Tato paštika má jednu nespornou výhodu - nemusí se péct, ani dlouze vařit ve vodní lázni. Prostě vše jen rozmixujete a máte hotovo.celý článek

Tradiční paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Tradiční paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Játra jsou vnitřnosti, které buď milujete nebo nesnášíte. I odpůrcům jater se ale mohou seběhnout sliny na dokonale hladkou, jemnou domácí paštiku…celý článek

Ani kachní paštika není marná, naopak! Bude trochu nákladnější, nicméně výsledek bude famózní. Je vrcholem gastronomie, protože k její přípravě potřebujete dost času a taky trpělivosti. Ovšem až pak budete narychlo vymýšlet nějakou víkendovou večeři, určitě budete rádi, že jste tolik času investovali! A rozhodně vyzkoušejte tu, která proslavila první republiku, je vynikající.

Kachní paštika v kabátku

Kachní paštika v kabátku

Kachní maso má dokonale výraznou chuť, která vynikne nejen v pečínkách, ale také v paštikách. Vyzkoušejte například tuhle, už jen pro její netradiční…celý článek

Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepublikové recepty jsou osvědčenou klasikou. Jak by taky ne, když čerpaly vlivy z klasické světové gastronomie. Vyzkoušejte tuto, z kachních jater,…celý článek

Domácí paštiky byly rozšířené hlavně na venkově při zabijačkách, kde se jako hlavní surovina využívala nejen játra, ale taky vepřový bůček nebo škvarky. Přestože největšími milovníky paštik jsou asi Francouzi nebo Belgičané, kteří jejich přípravu dovedli k dokonalosti, ani my se nemáme za co stydět. Ostatně můžete posoudit sami.

Domácí bůčková paštika

Domácí bůčková paštika

Vynikající masová pochoutka, která zachutná celé rodině.celý článek

Rilletes - francouzská škvarková paštika

Rilletes - francouzská škvarková paštika

Rilletes je geniálně jednoduchá pomazánka, kterou si zamilujete.celý článek

Lahůdková bůčková paštika

Lahůdková bůčková paštika

Kdo by odolal domácí paštice, kterou si namažete na pořádný krajíc čerstvého chleba. Málokdo. Až ochutnáte tuhle ladůkovou paštiku, jinou už nebudete…celý článek

Skvěle chutná i hovězí paštika, k jejíž přípravě potřebujete hovězí kližku. I tahle vám bude určitě chutnat, takže se ji naučte vyrobit. Až ji budete mít, namažte ji na čerstvý chléb, k tomu si dopřejte sklenku vína a máte nezapomenutelnou večeři!

Hovězí paštika

Hovězí paštika

Je ideální jako svačinka nebo večeře. Stačí ji jen namazat na chleba.celý článek


Máte raději vejce? Pak se naučte tradiční vajíčkovou pomazánku podle našeho VIDEA:

Tradiční vajíčková pomazánka • 

Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Peníze

Nevíte si rady s příspěvky od státu? Na…

Je to tady! Dnešním dnem začíná další ročník unikátního projektu Blesku Odborníci na telefonu.…

celý článek »

Události

Ochutnali jsme pro vás jedovaté houby. Nehledejte…

Houbařská sezona stále nekončí, jsou přesvědčeni experti z  České mykologické společnosti. Blesk…

celý článek »

MMA

Vítejte ve Vémolandu! Karlos s Lelou ukázali…

Král českého MMA. Vznešené označení si Karlos Vémola rozhodně nevydobyl jen sportovními kvalitami,…

celý článek »

Velká pardubická

Tragická dohra Velké pardubické: Zůstaneš…

129. ročník Velké pardubické dokončilo pouze 12 z dvaceti startujících koní, pro jednoho šlo o poslední…

celý článek »