Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Foto: iStock
16.02.2018 / 06:00

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat na stůl a namazat na chleba. 

Paštiky se konzumovaly v různých podobách už ve starém Egyptě i Římě a přidávaly se do nich i netradiční ingredience jako ovoce. Paštiky by po uvaření měly mít dost času na odležení, aby se v nich aroma rozvinulo. Modernější podoba paštik se přisuzuje štrasburskému šéfkuchaři Klausovi, který připravoval paštiky z přetučnělých husích jater. Není divu, že právě Štrasburk byl považován za hlavní město této pochoutky. Vyzkoušejte následující recepty na paštiky z kuřecích jater!

 

Rychlá paštika z kuřecích jater

Rychlá paštika z kuřecích jater

Tato paštika má jednu nespornou výhodu - nemusí se péct, ani dlouze vařit ve vodní lázni. Prostě vše jen rozmixujete a máte hotovo.celý článek

Tradiční paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Tradiční paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Játra jsou vnitřnosti, které buď milujete nebo nesnášíte. I odpůrcům jater se ale mohou seběhnout sliny na dokonale hladkou, jemnou domácí paštiku…celý článek

Ani kachní paštika není marná, naopak! Bude trochu nákladnější, nicméně výsledek bude famózní. Je vrcholem gastronomie, protože k její přípravě potřebujete dost času a taky trpělivosti. Ovšem až pak budete narychlo vymýšlet nějakou víkendovou večeři, určitě budete rádi, že jste tolik času investovali! A rozhodně vyzkoušejte tu, která proslavila první republiku, je vynikající.

Kachní paštika v kabátku

Kachní paštika v kabátku

Kachní maso má dokonale výraznou chuť, která vynikne nejen v pečínkách, ale také v paštikách. Vyzkoušejte například tuhle, už jen pro její netradiční…celý článek

Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepublikové recepty jsou osvědčenou klasikou. Jak by taky ne, když čerpaly vlivy z klasické světové gastronomie. Vyzkoušejte tuto, z kachních jater,…celý článek

Domácí paštiky byly rozšířené hlavně na venkově při zabijačkách, kde se jako hlavní surovina využívala nejen játra, ale taky vepřový bůček nebo škvarky. Přestože největšími milovníky paštik jsou asi Francouzi nebo Belgičané, kteří jejich přípravu dovedli k dokonalosti, ani my se nemáme za co stydět. Ostatně můžete posoudit sami.

Domácí bůčková paštika

Domácí bůčková paštika

Vynikající masová pochoutka, která zachutná celé rodině.celý článek

Rilletes - francouzská škvarková paštika

Rilletes - francouzská škvarková paštika

Rilletes je geniálně jednoduchá pomazánka, kterou si zamilujete.celý článek

Lahůdková bůčková paštika

Lahůdková bůčková paštika

Kdo by odolal domácí paštice, kterou si namažete na pořádný krajíc čerstvého chleba. Málokdo. Až ochutnáte tuhle ladůkovou paštiku, jinou už nebudete…celý článek

Skvěle chutná i hovězí paštika, k jejíž přípravě potřebujete hovězí kližku. I tahle vám bude určitě chutnat, takže se ji naučte vyrobit. Až ji budete mít, namažte ji na čerstvý chléb, k tomu si dopřejte sklenku vína a máte nezapomenutelnou večeři!

Hovězí paštika

Hovězí paštika

Je ideální jako svačinka nebo večeře. Stačí ji jen namazat na chleba.celý článek


Máte raději vejce? Pak se naučte tradiční vajíčkovou pomazánku podle našeho VIDEA:

720p 480p 360p 240p
Tradiční vajíčková pomazánka • 

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Brodská o stavu mámy Brejchové: Už se nezvedne…

Patřila k nejkrásnějším ženám stříbrného plátna a ráda se bavila ve společnosti. Herečka Jana Brejchová…

celý článek »

Brno - Krimi

Zastali se dívky a málem přišli o život:…

Jako meloun málem rozřízl hlavu Davidovi z Brna Mohamed z Egypta. David se totiž zastal napadené…

celý článek »

Komentáře Františky

Módní téma týdne: Pastva na úhoru jedinečnosti…

Jakákoli osobitost, ať už jde o vzhled, myšlení, chování, dav provokuje. Český národ zejména, neboť…

celý článek »

Ročník 2018/19

Skuhravý o Opavě: Její trenér musí být génius.…

Dukla vs. Opava jako jeden ze šlágrů kola FORTUNA:LIGY? Před sezonou by to znělo jako nepovedený…

celý článek »