Jen málokteré jídlo v kuchyni se dočkalo tolika variant jako právě guláš. Ať už jde o klasický guláš, ve kterém je maso, nebo guláš bezmasý, podstatou je hustá omáčka, ke které se skvěle hodí houskové knedlíky. Vyzkoušejte naše recepty, které zasytí, zahřejí a taky polechtají chuťové buňky. Když se vám totiž guláš povede, není nic lepšího. A jíst se dá i s chlebem.
Guláš je u nás tak populární, že si velmi často myslíme, že snad pochází odtud. Ale pravý guláš pochází z Maďarska, původně se připravoval jen v kotlíku a spíše než hustou omáčku připomínal polévku, ve které byly brambory, mrkev a cibule. Tenhle guláš se nezahušťuje moukou a obvykle se k němu přikusuje jen bílý chléb. Vyzkoušejte, skvěle chutnají i naše české buřtgulášové varianty.

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Typická dovolenková klasika. Pokud vám dojdou nápady a v kuchyni zbude jen to nejnutnější, tohle jídlo vás zachrání. Nejenže nikdy nezklame, ale strávníci…celý článek

Buřtguláš z bramboru a salámu ochucený cibulkou, sladkou paprikou a gulášovým kořením je velmi rychlé a chutné jídlo z jednoho hrnce.celý článek
Je libo guláš bez masa? Zkuste fazolový nebo s houbami, oba chutnají náramně. A pokud přece jen toužíte po mase, přidejte k fazolím hovězí maso nebo kus uzeniny. K houbám se pak více hodí vepřové maso.
Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Hovězí maso orestované na cibuli a česneku, vařené s rajským protlakem, kmínem, chilli papričkami, majoránkou a fazolemi uvařeními ve víně. Zdobíme kolečky…celý článek
Segedínský guláš patří k nejoblíbenějším gulášům v české kuchyni. A i když to název napovídá, překvapivě segedín nepochází ze Segedínu, ale z Budapešti. Za jeho vznik může budapešťský soudce Szekeley. Když totiž v 19. století zašel do své hospůdky, nic už v kuchyni neměli, pouze zbytek cikánského guláše, kysané zelí a zakysanou smetanu. Tehdy se začala psát historie oblíbeného segedínského guláše.
Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek
Segedínský guláš podle tety Margit

Slavná maďarská specialita - segedínský guláš z vepřového masa, kysaného zelí a smetany. Maso podléváme borovičkou a chybět nesmí typické koření: mletá…celý článek
Ochutnejte guláše, ve kterých je pivo, nebudete litovat. Pivo dodá guláši zajímavou chuť, která vás překvapí svou originalitou. A pokud chcete guláš se skutečně královskou chutí, nezapomínejte na divočinu. Tyhle recepty z jelena jsou chuťově velmi výrazné a určitě si je zamilujete.

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek