Buřtguláš
Buřtguláš z bramboru a salámu ochucený cibulkou, sladkou paprikou a gulášovým kořením je velmi rychlé a chutné jídlo z jednoho hrnce.
Autor receptu: tekatoka15
Ingredience
na pánev
1 polévková lžícekoření paprika sladká
1 ksmasox
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícemouka hladká
1 lžičkakoření gulášové
1 lžičkasůl
20 dkgsalám točený
30 dkgbrambory
4 polévková lžíceolej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 7
Čas vaření/pečení: 15
1.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme nadrobno. Buřt nakrájíme na kousky.
2.
V hrnci zpěníme na oleji cibulku, přidáme sladkou papriku a gulášové koření. Vsypeme nakrájené brambory a uzeninu.
3.
Vše orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl a masox. Vaříme doměkka.
4.
Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě chvilku povaříme.
Hodnotit recept: