Proč bychom měli jíst vejce jen ke snídani? Vejce jsou výborná potravina vhodná k obědu i k večeři. Jsou plná bílkovin a hlavně jsou opravdu super rychle hotová. Záleží na vás, co z nich vykouzlíte, ale chybu neuděláte s žádným naším receptem.
Milujete pomazánky z vajec? Nedivíme se vám, protože jen málokterá pomazánka trumfne právě ty vajíčkové. A nemusíte čekat až do Velikonoc, abyste si je udělali. Můžete je udělat už teď. Zvláště když nemáte moc času na přípravu večeře, přijdou vhod – a taky k chuti. Vaječné pomazánky jsou prostě stálice na našich stolech.
Co s vejci natvrdo: Tradiční vaječná pomazánka jako od babičky

Co s vejci natvrdo? Připravte z nich klasickou …celý článek
Vajíčková pomazánka s řeřichou a koprem

Vaječná pomazánka je skvělá sama o sobě. Čerstvé bylinky jí ale dodají svěží, letní chuť.celý článek

Pomazánka z vajec a másla ochucená hořčicí, solí a pepřem je vhodná pro přípravu rychlého pohoštění.celý článek
Máte raději něco teplého? Tak připravte rodině nějakou vaječnou omeletu. Omelety jsou stejně jako pomazánky velmi oblíbené. Mají totiž spoustu variant a lze do nich přidat téměř cokoli vás napadne. Navíc jsou hotové během několika minut a připravené k okamžitému servírování. Proč vymýšlet složité večeře, když můžete mít jednoduchou a přitom výtečnou? Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása.
Omeleta s pikantní rajčatovou směsí

Vynikající omeleta plněná rajčaty osmaženými na česneku a ozdobená strouhaným sýrem.celý článek

Vaječná omeleta s cibulí, rajčaty, paprikami a petrželovou natí. Podáváme s vyřenými bramborami.celý článek
Chcete vyzkoušet něco jiného, o trochu originálnějšího? Zkuste tyto dva recepty na zapečená vejce a muffiny. Budete překvapeni nejen jejich jednoduchostí, ale hlavně chutí.

Tahle vaječná dobrota bude chutnat určitě všem. A když k ní budete přikusovat toustový chléb, jen se po ní zapráší.celý článek
Omeleta jako od šéfkuchaře: Jak ji připravovat, aby nebyla vysušená

Abyste si na vaječné omeletě opravdu pochutnali, je potřeba vědět, jak při její přípravě postupovat. A to od rozbití prvního vejce přes šlehání až…celý článek