Mleté maso se nikdy neomrzí, a když potřebujete rychlou večeři, vykouzlí z něj i naprostý začátečník téměř cokoli. A co potom ostřílené kuchařky, které se nebojí experimetovat nebo pouštět do složitějších receptů. Každopádně si tyhle určitě oblíbíte!

Staročeská sekaná je naprosto klasické jídlo z mletého masa, které ovšem vyžaduje špetku umění.celý článek
Karbanátky jsou nejen českou oblíbenou klasikou, ale i mezinárodní. Mají totiž širokou škálu variací a dá se z nich připravit opravdu velmi chutné a rychlé jídlo nejen k sobotnímu obědu. Vypadají sice na pohled málo luxusně, ale jejich pozitivum je především v tom, jak úžasně chutnají. Děti je milují s bramborovou kaší, muži si je dají klidně studené s chlebem a hořčicí. Dobrému karbanátku zkrátka odolá málokdo.
Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou zeleninou

Připravte si lehkou večeři z krůtího masa!celý článek

Uvařená čočka, uzené maso, cibule, česnek a žloutky tvoří základ karbanátek, které jsou obaleny v bílcích a ve strouhance a poté osmaženy.celý článek
A co takhle připravit něco o trochu složitějšího a s nádechem exotiky? Pokud milujete pálivé pokrmy, překvapte rodinu směsí mletého masa s chilli, děti určitě ocení lasagne a milovníci zeleniny stoprocentně nepohrdnou zapečeným lilkem s mletým masem. Pokud jde o lilek, doporučujeme ho rozpůlit, vydlabat, osolit, nechat odležet a pak osušit a lehce zaprášit moukou. Teprve potom s ním můžete pracovat. Dobrou chuť.

O co jsou náročnější na přípravu, o to víc vás bude rodina nosit na rukou, až je uděláte.celý článek

Až narazíte na trhu na lilky a zase nebudete vědět, co s nimi, tady je jeden osvědčený a báječný recept vonící dálkami.celý článek