Čočkové karbanátky
Uvařená čočka, uzené maso, cibule, česnek a žloutky tvoří základ karbanátek, které jsou obaleny v bílcích a ve strouhance a poté osmaženy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Čočku namočte na hodinu do vody.
Poté ji uvařte hodně doměkka, až se téměř rozvaří. Přebytečnou vodu slijte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek očistěte a nakrájejte na plátky.
Uzené maso nebo salám nakrájejte na proužky.
Na pánvi rozškvařte slaninu a osmahněte cibulku.
Přidejte česnek a uzené maso. Sejměte z ohně.
Přidejte scezenou čočku, žloutky, promíchejte a přidejte máčený škrob, z něhož jste slili vodu.
Důkladně vše promíchejte, osolte a opepřete.
Podle potřeby směs zahustěte trochou strouhanky.
Bílky rozšlehejte s trochou vody nebo mléka.
Pak na prkénku posypaném strouhankou tvarujte placičky, obalte je v bílkách a ve strouhance.
Placičky usmažte v rozpáleném tuku dozlatova.
Podávejte s bramborovou kaší nebo se zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: