Staročeská domácí sekaná
Staročeská sekaná je naprosto klasické jídlo z mletého masa, které ovšem vyžaduje špetku umění.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na pekáč
Postup přípravy
Rohlíky nakrájejte na kostičky. Do velké mísy vložte mleté maso.
Na něj nasypejte kostičky rohlíků, cibuli nakrájenou na malé kostičky a utřený nebo prolisovaný česnek. Přisypejte koření a osolte. Nakonec přidejte po hrstech strouhanku – podle potřeby. cibuli nakrájenou na malé kostičky a utřený nebo prolisovaný česnek. Pak přidejte hořčici, jedno vejce a jeden žloutek (druhý bílek si nechte zatím stranou).
Pak přidejte hořčici, jedno vejce a jeden žloutek (druhý bílek si nechte zatím stranou). Přisypejte koření a osolte. Nakonec přidejte po hrstech strouhanku – podle potřeby. Masovou směs rukama dobře propracujte, aby se všechny ingredience dokonale spojily. Podle potřeby a konzistence hmoty přidejte mléko nebo strouhanku. Troubu předehřejte na 180 °C. Z masa vytvarujte šišku, vložte ji do pekáčku vymazaného tukem a potřete zbylým bílkem. Pečte dozlatova.
Přisypejte koření a osolte. Nakonec přidejte po hrstech strouhanku – podle potřeby.
Masovou směs rukama dobře propracujte, aby se všechny ingredience dokonale spojily.
Podle potřeby a konzistence hmoty přidejte mléko nebo strouhanku. Troubu předehřejte na 180 °C. Z masa vytvarujte šišku, vložte ji do pekáčku vymazaného tukem a potřete zbylým bílkem. Pečte dozlatova.
Troubu předehřejte na 180 °C. Z masa vytvarujte šišku, vložte ji do pekáčku vymazaného tukem a potřete zbylým bílkem. Pečte dozlatova.
Hodnotit recept: